10 vragen aan Ilham

Naam: Ilham Derouichi
Woonplaats: Rotterdam
Afkomst: Marokkaans, Algerijns
Leeftijd: 24
Website: http://www.druppeltjes.nl/ilham

1. Wat betekent integratie voor jou?
Jezelf zijn waar je ook bent en op de hoogte zijn van de waarden en normen die gelden in het desbetrefende land. Toch vind ik dat je, je af en toe uit respect toch aan bepaalde regels moet houden.

2. Wat vind je van het huidige Nederlandse integratiebeleid?Ik vind het wel belangrijk dat iemand bijvoorbeeld de taal moet leren, maar die regel hoeft niet op bijvoorbeeld iedereen toegepast te worden (denk aan Antillianen). Het integratiebeleid is dan ook niet helemaal compleet en zit vol met fouten.Toch stoor ik mij aan de achterliggende gedachtes van het integratiebeleid en wanneer ben je nou geïntegreerd vraag ik mijzelf ook weleens af. Toch, zul je (met een kleurtje) nooit helemaal als Nederlander gezien worden.
Lees verder

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

2 comments

  1. Het is toch niet erg als je niet helemaal als Nederlander wordt gezien. Je bent het niet, althans niet van afkomst en dat maakt je bijzonder hier. Op jouw afkomst mag je trots zijn.

  2. Ik neem toch aan dat het daar niet om gaat. Ik neem aan dat Ilham bedoelt dat de het idee achter haar niet als Nederlander zien is dat ze dan ook m inder recht heef hier te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit