Reality beats insanity

Toen ik beloofde om keihard aan het sporten te slaan zag ik mezelf in mijn fantasie KEIhard zweten. Ik zag mezelf elke ochtend een uur eerder opstaan, alleen om te sporten. Ik hoorde mezelf tegen mezelf schreeuwen: “No Pain, no gain!” En uiteraard zag ik de kilo’s er met angst in de vettige ogen vanaf vliegen.

De realiteit bleek…nou ja, realistischer.

Zondag deed ik mijn openbare belofte aan mezelf. Maandag moest ik – ter ere van mijn verjaardag – eten met de schoonouders. Dinsdag moest ik – ter ere van het feit dat ik vakantie heb – cocktails slurpen met de man. Het was alweer woensdag toen ik dan eindelijk eens in mijn mapje WORKOUT (de mapnaam niet voor niks met hoofdletters geschreven) keek en daar de Insanity workout uitviste. Normaal zijn Billy Blanks en ik altijd erg goede vrienden (u kent hem wel, meneer Tae Bo), maar dat vond ik te slap voor mijn huidige ambities.

De Insanity workout…the name says it all. De meneer die je voorgaat in deze versie van een martelkamp is van top tot teen bedekt met keiharde spieren. Hij springt, hij bukt, hij springt nog eens, hij roept dat je nog 5 seconden hebt…en dan wil hij graag dat je sneller gaat: “Let’s speed it up. I’m feeling lazy.” Exact 3 minuten hield ik deze insanity uit. Na die eindeloos lange 3 minuten, was mijn vriend Billy Blanks weer helemaal welkom en maakte ik de rest van de 10 minuten workout af met mijn oude vertrouwde Tae Bo.

Vandaag waren het al 4 minuten. Ik heb overal pijn, maar toch, een minuut is gewonnen. Billie mocht weer 7 minuten op bezoek komen en zo zit ik op 11 minuten workout. Ik weet het, het lijkt nergens op. Maar goed je moet ergens beginnen.

Overigens is het nieuws niet alleen maar slecht of slappe hap. Sinds afgelopen zondag ben ik 900 gr. lichter. En nee, dat komt uiteraard niet door het sporten. De afgelopen dagen heb ik zoveel mogelijk koolhydraten uit mijn dieet gegooid (iets wat ik op deze warme dagen geen enkel probleem vind) en me tegoed gedaan aan gekookte eitjes, eindeloos lekkere salades, gerookte kip en onmogelijk veel komkommer. En dat helpt voor die eerste paar kilo’s die echt niet bij mij passen. Ik ben dus in elk geval op weg naar een slanker lijf. Nu nog wat harder doorzetten voor dat gezondere lijf. Ik reken op je (preken omdat ik zo’n watje ben).

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit