Finally, it has happened to me

Zoals je misschien wel weet, ben ik nogal van het internet en dus ook social media. Dat ben ik eigenlijk al vanaf de eerst dag dat ik online ging 14 jaar geleden.

Ik was direct verkocht en meteen verknocht aan de mogelijkheden en de snelheid (al was het toen nog niet zo snel allemaal) van het web. En het duurde echt maar 5 internetminuten voordat ik IRC, ICQ en toen zelfs nog MSN ontdekte en keihard het social deel ervan tot mijn dagelijkse routine maakte. Toen ik er ook nog mijn werk van maakte was het feest compleet: een webnerd was geboren.

Mijn zusje is van beroep registeraccountant. En op een aantal vlakken exáct het tegenovergestelde van mij. Zo heeft ze niet één tatoo (pfff), rookt ze totaal niet (pfff, oké, dat is wel goed), sport ze keihard (pfffff) en drinkt ze geen druppel alcohol (pffff). Maar erger nog, ze is dus vreselijk verstandig en daarmee qua positie in staat om mij over zaken te preken.

Gelukkig is ze ook heel leuk en doet ze dat zelden, maar ik wil het maar gezegd hebben.

Ook op web- en gadgetgebied zijn we totaal aan elkaar tegengesteld. Zo heeft zij een iPad (pffff) en een Blackberry (pffff) én is ze zo MIN mogelijk aanwezig op de netwerken waar de meeste van mijn matties dag en nacht uithangen. Een Facebook-account kon er nog net af, maar behalve whatsappen is mijn zusje verder het liefst ongoogelbaar en verkiest ze géén account boven de eindeloze coolheid van een eigen profiel hier en daar.

We praten wel eens over ons werk. En hoewel ze zichtbaar haar best doet om naar mijn serieuze verhalen over social media te luisteren en mijn avonturen rond webstrategieën, KPI’s voor social kanalen en nog meer leuks, vermoed ik stiekem toch dat ze denkt dat ik een klein beetje gek ben. En ach, andersom moet ik natuurlijk ook wel een Klein beetje moeite te doen om me in te leven in de wereld van cijfertjes die tot 8 achter de komma gaan.

En natuurlijk probeer ik haar structureel om te krijgen: “Twitter is echt handig hoor. Je kunt er veel aan hebben.” Maar dat mag niet baten. Vol geduld hoort ze me aan om zodra ik ophoud met praten van onderwerp te veranderen. Ooit taggde ik haar een keer in een prachtige foto van op Facebook. Om 10 uur ‘s ochtends hing ze bij mij aan de telefoon: “Wat heb je gedaaaaaan?” Na een goed onderbouwd pleidooi van haar kant, heb ik de foto maar verwijderd. Lichts geirriteerd, maar zusjes zijn zusjes.

Maar vandaag. OH VANDAAG. Vandaag is eindelijk de dag dat zij MIJ nodig heeft. Muahahahaha! Mij met mijn social-media-internet-gekheid: “Een vriend van mij is genomineerd voor een zilveren Radio award. Kun jij ons helpen met stemmen krijgen?”

Zilveren Dinges Radio award. Ik hoorde het niet eens. Wat ik wel hoorde: “Kun jij mij met je internetgekte een handje helpen?”

Redemption time baby. Eindelijk een kans voor mij om te bewijzen dat die internetgekte helemaal zo gek nog niet was. Misschien niet voor eeuwig (zusjes hebben een kort geheugen joh), maar toch zeker goed voor een maand lang een triomfantelijke blik van mij. En ach ja, ze is ook nog jarig – dus dan kun je geen nee zeggen.

Direct heb ik via zowel Facebook als Twitter een oproepje gedaan: Laten we mijn ik-doe-niks-met-internet-zusje een lesje leren. Stem op deze jongen: Jan-Willem Roodbeen.

Ik hoop dus heel hard dat het wat oplevert. Dat de social media mensen op de Twitters en de Facebooks en de Google plus’s een handje helpen en Jan-Willem een stem toewerpen. Want ik wil mijn triomf -moment.

De site van de Avro- waar je moet stemmen – is een draak. En jammer genoeg kan ik dus niet zien wat mijn oproep oplevert (grrrr). Maar als JW een boel stemmen krijgt, dan vind ik dus dat ik die op mijn naam mag bijschrijven.  Oh en ik heb wel even naar hem geluisterd hoor, deze radio DJ, en hij mag mijn stem in elk geval hebben.

Help je een handje? Investeer je een stem in mijn meest triomfantelijke hoofd? Als JW’tje wint, beloof ik er een foto én een artist’s impression van te maken. Of je daar blij van wordt weet ik niet, dus misschien is het wel een dreigement, maar dat is wat ik dan doe.

Stemmen doe je hier en de jongeman heet dus Jan-Willem Roodbeen.

 

P.s: kom er net achter dat hij ook op Twitter hangt (hij wel, zusje van mij :)). Volg hem vooral, dan kun je hem nog kritische pre-verkiezingsvragen stellen!

update 8 oktober: als hij wint, mag ik misschienig (nieuw woord) in zijn programma opdraven..! Awesome 🙂

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit