Nieuwe series om te kijken

Vrieskou, ik ben er gek op. En niks beters dan een ijskoude avond, bij de open haard (of houtkachel bij mij) en goede entertainment in de vorm van bewegend beeld. Maar wat moet je kijken deze winter? Ik heb wat nieuwe series voor je uitgeprobeerd – want zo ben ik gewoon weet je wel, weet je niet en dat was absoluut geen straf. Speciaal voor jou dan ook hieronder al het nieuws dat je moet kijken en wat ouds dat je niet mag missen.

Revolution (bijna vergeten)

Je computer, je telefoon, je tablet, wat hebben ze allemaal nodig? Stroom! Juist, je wint een koelkast. In Revolution is die stroom opeens verdwenen en wordt het als het ware vervangen door chaos en een maatschappij waar het recht van de sterkste zomaar weer geldt. Revolution verhaalt over de familie Matheson, die ergens iets te maken hebben met deze grote blackout. Wanneer vader Matheson wordt vermoord door een militante groepering en zoon Matheson wordt ontvoerd, gaat dochter Matheson op zoek naar oom Matheson om haar te helpen bij het redden van haar broer. Intussen wordt steeds duidelijker dat de stroomuitval een duistere achtergrond heeft, maar wat die achtergrond is…dat zal de serie uitwijzen.

Kijken

JA!

My oh my, een spannende serie, gesitueerd in de toekomst, recht van de sterkste, een mysterie en dat alles door het productiebedrijf van  J.J. Abrams. Dat kan niet misgaan lijkt mij. En dat doet het ook niet. Jawel, de dochter is een klein beetje een tutje en de bad guys zijn Amerikaans bad en jawel, oom Matheson is een standaard onwillige held met allerlei smetjes op zijn blazoen. En toch, toch moet je revolution gewoon zien.

Arrow

Arrow gaat over de verwende én schatrijke Oliver Queen. Queen, brengt na een ongeluk op de jacht van z’n vader, 5 jaar door op een onbewoond eiland. De andere passagiers – waaronder zijn vader en zijn chickie –  overleven het ongeluk niet. Wanneer hij na 5 jaar wordt gered en weer terugkeert naar huis is hij een veranderd mens. Overdag speelt hij nog steeds de verwende miljardairszoon, maar zodra de avond valt is hij Arrow: een crimefighter die zijn pijlen (letterlijk) richt op de bad guys.

Kijken?

Ja!

Arrow is gebaseerd op een stripverhaal van DC Comics. Alleen daarom al het kijken waard dus. Verder is de serie vol actie, lichtelijk onwaarschijnlijk, maar wel spannend genoeg om je aandacht vast te houden. De onderliggende verhaallijn, over de vader van Oliver en de geheimen die hij zijn zoon vlak voor zijn dood vertelde, is interessant. En je wilt als kijker natuurlijk weten wat er in de 5 jaar op dat eiland is  gebeurd.

Copper

Deze serie gaat over de Ierse immigrant Kevin Corcoran. Corcoran is politieagent en verantwoordelijk voor de goede vrede in de Five Points buurt in het Manhatan van 1860. De onderliggende verhaallijn is de zoektocht van Corcoran naar informatie over de verdwijning van zijn vrouw en zijn dochter. En volgens wikipedia gaat het ook nog eens over sociale stratificatie en de effecten van de burgeroorlog. Dus dat.

Kijken

Meh!

Tot nu toe heb ik één aflevering gezien en ik ben nog niet overtuigd. Deze serie is gemaakt door BBC America en heeft dan ook het tempo van een BBC-serie. Ben je televisie-kijk-hipster, dan kun je dat vast onwijs appreciëren. Aangezien ik dat niet ben, ben ik nog niet heel erg enthousiast.

Last resort

Wanneer de crew van de USS Colorado de opdracht krijgt om een nucleair wapen op Pakistan af te vuren, weigert Kapitein Marcus Chaplin om dat bevel uit te voeren. De Amerikaanse regering vuurt vervolgens wat bommen af op de USS Colorado én bombardeert ook nog tussen neus en lippen door alsnog Pakistan. De opvarenden van de onderzeeër hebben geen idee wat er aan de hand is, maar realiseren zich dat hun eigen overheid hen tot staatsvijand heeft verklaard.

Chaplin neemt zijn mannen en de onderzeeër mee naar het eiland Sainte Marina waar zij proberen om te achterhalen wat er aan de hand is, te bewijzen dat ze onschuldig zijn en doordat ze aan boord nucleaire wapens hebben, onaantastbaar zijn.

Kijken?

Ja!

Spannondddd! Je moet wel een klein beetje tegen Amerikaanse legerpraat kunnen, maar wat een spannende serie zeg. De Kapitein is natuurlijk onwijs cool, want zo hoort dat, het eiland huist zo z’n eigen uitdagingen (want is niet onbewoond) en de vraag wtf er aan de hand is, is er eentje die je beantwoord wilt zien.

Elementary

Sherlock Holmes blijft fascineren. Nadat de Engelsen de slimme detective al nieuw leven inbliezen, spelen de Yanks nu ook mee, met een versie waarin Lucy Liu de rol van Watson op zich neemt en Jonny Lee Miller als een ex-verslaafde Sherlock Holmes. Jonny Lee Miller die overigens ook in Aeon Flux speelde, wat uiteraard een onwijs vette film is.

Kijken?

Yups!

Niet omdat het nou echt de allerbeste serie ooit is – zeg ik maar alvast na 1 aflevering, maar omdat het entertaining genoeg is om een avondje mee te vullen. En in een tijd waarin nerd het nieuwe zwart is, is het natuurlijk altijd leuk om naar licht autistische luitjes te kijken (House, Dexter, Sheldon Cooper etc.).

Continuum

Een sci-fi serie over een politieagente uit de toekomst, die samen met een groep rebellen uit diezelfde toekomst naar het jaar 2012 wordt getransporteerd. De rebellen maken de reis van 2077 om aan hun (dood)straf te ontsnappen, politieagente Kiera wordt per ongeluk meegezapt. In 2012 moet ze zien te overleven en tegelijkertijd zien te voorkomen dat de rebellen hun evil plannen uitvoeren.

Kijken?

Meh

Van deze serie is het eerste seizoen al helemaal rond. Dat alleen al is prettig. Het is een Canadese productie en qua actie, tempo en special effects hangen de Canadezen ergens tussen de Amerikanen en Engelsen in. Wat mij betreft een prima serie voor een luie zondag, maar niet eentje waarvoor je elke week op het puntje van je stoel klaar zit.

Once upon a time

Sprooookjes, I love them. En deze serie zit er vol mee. De inwoners van Storybrook – een slaperig dorpje in Amerika – blijken allemaal figuren uit sprookjes te zijn, die door een krachtige vloek naar de echte wereld zijn getransporteerd. De enige die de vloek kan breken is Emma Swan, de dochter van prince Charming en Snow White , die door haar ouders nét voor de vloek werd uitgesproken al door was gestuurd. Maar Emma weet helemaal niet dat zij de redder is en dat ze het op zal moeten nemen tegen de Evil Queen.

Kijken?

Ja!

Als je van sprookjes houdt die niet echt voor kinderen zijn. Seizoen 1 van deze serie is al helemaal uitgezonden en seizoen 2 is net begonnen. Ik ben gek op magie en houd van verhalen en als dat alles in een mooi en eigentijds jasje is gestoken, dan ben ik zo blij als een kind. Leuke serie, kijken dus.

Mockingbird Lane

Vond jij de Munsters leuk? Ach, misschien toen ik klein was ik wel, maar een remake van The Munsters trekt me vandaag de dag toch niet echt heel erg. Aan de andere kant is het bijna Halloween en dan hoort de rare monsterfamilie er wel bij. Tel daarbij namen zoals Brian Fuller (Pushing Daisies) en een vage belofte over betrokkenheid van Guillermo del Toro op en je moet het toch even uitproberen.

Kijken?

Why not!

Jawel, de nieuwe Munsters zijn bést leuk. Iets minder Kooky en iets minder Ooky (wacht, dat was The Addams Family), maar met Jerry O’Connell als Herman, is deze serie toch best wel leuk! En wie kan nee zeggen tegen een serie vol dramatische orgelmuziek. Had ik trouwens al gezegd dat de opa door comedian Eddie Izzard wordt gespeeld? Het uitproberen waard dus.

En verder

Er is natuurlijk nog veel meer. Zo is Warehouse 13 weer begonnen en Haven, maar ook Supernatural (love it) en Alphas. Vergeet ook Fringe niet (laatste seizoen) en uiteraard The Walking Dead. Goed om te weten: The river (was ook spannend) en Alcatraz zijn ge-killed. Jammer, maar waar.

En jij?

Heb je nog mooie aanvullingen? Laat het weten in de comments!!

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

8 comments

  1. Misschien handig om ook de zenders en zendtijden te vermelden?? Hoef ik niet te gaan zoeken waar al dat moois te zien is… 🙂

  2. tenzij je in Amerika woont gaat dat feestje niet door 🙂 Maar als je Hulu hebt en/of Netflix dan wordt het al makkelijker en ja…als je een computer hebt… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit