Een digitaal cadeau

Mijn vader is best een hippe vent, dat wil ik gezegd hebben. Ooit leerde hij zichzelf 3D-animeren. En ja, je kunt je afvragen waarom, maar dat moet je bij mij én mijn vader helemaal niet doen. Blijkbaar is dat leren van willekeurige skills iets wat ik totaal van hem heb geërfd. 

En mijn vader is ook nog een hele coole vent. Ooit was hij de founder van de Algemene Ziektekostenverzekering op Aruba. En hoewel hem dat van een aantal van de artsen vreselijk veel dreigementen opleverde (“als je op mijn operatietafel terecht komt, laat ik je sterven…dusss), hield hij vol en zorgde hij ervoor dat iedereen op Aruba gewoon verzekerd is en naar de dokter kan. Maar ook dat een aantal specialisten moesten stoppen met het vragen van exorbitante bedragen (soms hoger dan in Nederland, terwijl Aruba maar 100.000 inwoners heeft) voor hun diensten.

En mijn vader heeft karakter. Ooit kreeg hij voor zijn werk een salaris aangeboden dat 5 keer zoveel is als wat hij nu verdient….en hij weigerde omdat hij vond dat hij uit gemeenschapsgeld niet zoveel geld kon onttrekken. Hoe cool is dat. Mijn pa is een soort ridder vind ik, sinds ik dat weet.

Dus ja, ik ben trots op mijn vader. Want mijn vader heeft iets gedaan wat niet zomaar vergeten zal worden en geloof me, dat was niet gemakkelijk, dat heb ik van dichtbij mogen meemaken. En ik ben trots op mijn vader omdat hij zo hard werkt. En ik ben trots omdat hij altijd kiest voor maatschappelijke relevantie boven geldelijk gewin.

Maar ik ben ook trots op mijn vader omdát hij mijn vader is. En behalve een man van eer ook een goede kok, een onwijze pestkop en een getalenteerde muzikant is. Nou en gewoon, omdat ik hem altijd kan bellen en over al die kilometers zee heen met hem kan kletsen. En omdat ik een eindeloze kletskous ben, waar je zelden tussen komt, maar hij toch geduldig luistert. En omdat hij jonge mensen les geeft als docent aan de uni, maar ook zijn dochters, die daar soms een beetje moe van worden.

Morgen wordt mijn vader alweer 61. En hoewel ik dat een jaar of 15 geleden nog echt STOKoud vond, vind ik het vandaag de dag ONWIJS jong. En dat is het tegenwoordig dus ook. En omdat mijn vader zo hip is, bedacht ik net op de Twitters dat het best leuk zou zijn om hem in plaats van een lame-ass Hallmark ecard te sturen, een verzameling felicitaties van volslagen vreemden te sturen. Omdat hij cool is dus. Maar ook omdat hij ondanks zijn hipheid nog niet eens Twittert.

Dus, als je je vandaag verveelt en je zit op Twitter, houd dan op. Met vervelen dus he, niet met Twitter. Stuur dan vandaag (27 oktober) mijn pa een felicitatie met hashtag #anco (want zo heet mijn vader) en ik maak er een mooie twitterposter van. 

Thanks aan jullie. Maar voor: congrats aan mijn vader! En blijf maar lekker gezond, gezellig en vooral lichtelijk vervelend, zoals alleen een vader dat kan zijn! 🙂

 

Update: Hij is rond! en heb voor mijn pa ook een twitteraccount gemaakt > @ancoringeling

 

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

2 comments

  1. Ik bevond me internetloos in andere gebieden (Parijs), dus lees dit nu pas, maar wat een forking awesome actie! Ook een forking awesome vader trouwens! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit