Stomme Twitter! Leuke tweeps!

Vroegah, toen Twitter nog jong was en ik ook – was het leven nog mooi. Nou ja, het leven was hetzelfde, maar Tweetdeck was nog mooi. Je kon toen namelijk heel gemakkelijk meerdere mensen in één tweet gooien. Je hoefde niet handmatig hun namen in te vullen, je hoefde niet voor elke reply een aparte conversatie te starten. Nee, je klikkerdeklikte op alle tweets waarop je wilde antwoorden en hupsakee, alle namen verschenen mooi in één tweet en zo kon je bakken mensen in 1 klap van een reply voorzien.

Dat was vroeger. Toen werd Twitter vervelend, gooiden ze hun ecosysteem dicht en beperkten hun API. Eikeltjes zijn het gewoon.

Want nu, wanneer ik lekker aan het kletsen ben op de twitterz en ik probeer iedereen die terugkletst weer van een antwoord te voorzien, moet ik dat steeds individueel doen (hoeveel mensen ook allemaal hetzelfde zeggen) en dat levert een strooooom aan tweets op en een ticket naar twitter jail voor mij. Ik ben een Twitter draaideurcrimineel geworden.

Wat ik met die onwijs lange inleiding wil zeggen is: hartelijk dank allemaal voor de felicitaties. Ik zou jullie graag allemaal even op de Twitterz willen bedanken, maar dan moet ik mij weer op water en brood zien te vermaken en dat is op je verjaardag helemaal niet leuk.

Stomme Twitter! Leuke tweeps!

Oh en extra dank aan @pinaatje – die mijn verjaardag trending topic met de hashtag #x38viera heeft weten te maken. Als dat geen leuk cadeautje is dan weet ik het ook niet meer!

12

 

Screenshot van @freek_janssen

trending

Screenshot van muh eigen

Update en nog wat

Inmiddels ben ik bijna niet jarig meer, nou ja…nog 2 dagen wel hoor – daar niet van. Maar ik wilde toch even zeggen: met dank aan @pinaatje’s actie en iedereen die gezellig meedeed, maar ook alle anderen die me felicitaties hebben gestuurd, heb ik me vandaag echt onwijs jarig gevoeld.

I know, de meeste van jullie ken ik helemaal niet buiten Twitter en Facebook en sommige niet eens echt goed van daar, maar toch was het superleuk om zoveel congrats te krijgen. Het web is een integraal onderdeel van mijn leven (ja…shoot me, dat is al 16 jaar zo) en I love the way it brings people together en de manier waarop ik op verschillende manieren en niveau’s met mensen in contact kom. Da’s toch mooi man.

Dank dus. Jouw kleine tweet made my day. En ik kan dat in deze gekke tijd van vrolijkheid en spanning best gewoon gebruiken. Thanks yo!

 

Update 2…damn ik lijkt wel een goudvis

En oh ja. De avatar die @LEONR0MER voor me heeft gemaakt > érg leuk en camoufleert exact de juiste plekken 🙂

a2f78f49c839b40548d00052a320d620

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit