Willen we minder Wilders? I can’t hear you!

Je kunt het natuurlijk wéér bagatelliseren. Je kunt natuurlijk zeggen: “Hij krijgt teveel aandacht, negeer hem”. Je kunt natuurlijk zeggen: “ach joh, maakt het uit. Hij komt toch niet aan de macht.” Dat kan allemaal. Maar dan ben je wel een ongelooflijk slappe lul (vagina…vul zelf in). 

Geert Wilders is meer dan die blonde clown met die clowneske stemmers. Hij is ook minder…uiteraard. Maar hij is ook meer dan iemand die ja zomaar negeert. Kun je je schooltijd nog herinneren? Was er toen iemand die werd gepest? Negeerde je dat toen gewoon…omdat jij het niet was en dat wel prima was? Hoe voel je je daar nu over? Niet zo goed mag ik hopen. je niet uitspreken, is je ook uitspreken. Erbij staan en je mond houden, is ook een statement maken. I know. I’ve been there.

“We willen minder Marokkanen” zegt Wilders. En dat gaat hij wel even regelen. Wie nog steeds denkt dat een vergelijking met de man met het kleine snorretje en de grote H niet valide is, moet iemand zijn die in de fijne positie zit dat het nooit over hem gaat. Dat er nooit een groep mensen scandeert tegen hem. Iemand die altijd verschoond blijft van kritiek. Omdat je altijd net bij de juiste groep hoort. Fijn voor jou.

Maar weet je, ook jij leeft hier. Ook jij draagt verantwoordelijkheid in deze maatschappij. Ook jij bent sfeerbepalend. Ook jij hebt een stem. Niet alleen bij de stembus. Maar ook in life. Dagelijks. Op je werk. Bij de sportclub. Aan de bar. Waar je ook bent. Zeg eens wat. Zeg het duidelijk. Zeg het alsof het telt. Want kom op dude, dit gaat over alle grenzen die je maar kunt verzinnen heen.

En weet je…ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar vrijheid van meningsuiting is een groot goed en ik zeg niets wat niet klopt: Wilders, dat is een racist die opvallend veel trekjes van Hitler heeft.

Willen we meer of minder ratten? Roep het met  me! Willen we meer of minder Racisten? Roep het met me! Willen we meer of minder Wilders?

I can’t hear you!

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

17 comments

 1. Ik wil het liefst nul komma nul Wilders, en wel zo snel mogelijk. Het zou zo prettig zijn als hij gewoon ontslagen kon worden. Of zichzelf gewoon afschafte en lekker in zijn eigen tijd fobisch-racistisch ging zitten wezen ergens in eh, niet hier. Mag hij al die @#$ die op hem stemmen en het he-le-maal met hem eens zijn meenemen. Hebben de leuke mensen wat meer ruimte.

 2. Weet je, ik ben ook helemaal voor vrijheid van meningsuiting en zo. Maar ik snap echt niet dat dit gewoon maar zo mag. Dat zo iemand gewoon gezellig mee mag regeren. Het in een aantal steden gewoon voor het zeggen heeft. Misselijkmakend 🙁

 3. De Amsterdamse rechtbank heeft al in 2011 vastgesteld dat het Wilders vrijstaat om zijn mening te geven over de feiten: de criminaliteit onder Marokkanen is het zevenvoudige van die onder alle Nederlanders. Minder Marokkanen betekent dus minder criminaliteit. Wilders wil criminele Marokkanen met twee paspoorten de Nederlandse nationaliteit kunnen afnemen en kunnen uitzetten om zo de criminaliteit in Nederland terug te dringen. Wat er zo raar is aan dat pleidooi is mij een raadsel. Wilders moet als politicus de oplossingen aandragen voor maatschappelijke problemen, waaronder criminaliteit. Dat doet hij in mijn ogen uitstekend. Dat andere partijen zijn oplossingen niet willen is volkomen irrelevant. Dat criminele Marokkanen niet zitten te wachten op Wilders begrijp ik goed. Maar dat niet-criminele Marokkanen Wilders’ visie afwijzen begrijp ik helemaal niet. Deze laatste groep kan alleen maar baat hebben bij bestrijding van de criminaliteit onder Nederlandse Marokkanen, want zij hebben immers te lijden onder de slechte reputatie die de criminelen onder hen de gehele groep bezorgen.

  Dus Marokkanen: Stem PVV!

 4. Helemaal met je eens met nog iets toegevoegd: Het is niet alleen Wilders maar bovendien ook zijn aanhang.

  In feite is hij ook nooit genegeerd zoals bijvoorbeeld in de tijd van Janmaat gebeurde. In feite zijn partijen er tot bepaalde hoogte in meegegaan door er telkens over te spreken en nog erger door er deels in mee te gaan. Hoe vaak is niet gezegd ‘we moeten niet een hele groep over een kam scheren, maar er zijn in die groep wel meer problemen … daar heeft hij wel een punt … moeten we iets mee doen’. Vandaag ook nog trouwens. Mark Rutte die zegt dat hij een smerige smaak in de mond kreeg bij het zien van de toespraak maar meteen daarna vol overtuiging roept dat de VVD geen enkele partij buitensluit!?!?!

  Ik hoop dat de weerstand die we vandaag zagen vanuit de maatschappij, alleen maar meer zal aanzwellen. Inderdaad, niet negeren maar tegen ageren.

  1. ja, die weerstand is verfrissend en about damn time!

   En dat er in algemene termen problemen zijn in de maatschappij> yeah.
   Dat we daar wat aan moeten doen > yeah.
   Ik heb Wildpis nog niet kunnen betrappen op ook maar 1 daadwerkelijke oplossing.

 5. Inmiddels is ook Mark Rutte maar overstag gegaan zag ik. Hoewel erg slap: ‘zolang Wilders deze uitspraken blijft doen’. Wilders heeft wel historie geschreven, de eerste die bij de gemeenteraadsverkiezingen twee zetels uit de Tweede Kamer kwijtraakt (van DWDD). Het zal me benieuwen wat het OM zal doen volgende week.

  1. Ben van plan om morgen aangifte te doen. Just for the hell of it. En omdat hij altijd al te ver ging, maar het nu zin lijkt te hebben.

   Rutte is een slappe bal. De hele tijd al en nu dus ook. Niks verrassends daar.

   1. Ja, een aangifte lijkt nu inderdaad zin te hebben. Ik hoop alleen dat de uitspraken van Opstelten en de Wilders-aangifteformulieren de rechtsgang niet zullen beïnvloeden. Ondertussen implodeert de PVV.

    Denk dat ik hoopte dat Rutte zijn rug eens een keertje wat rechter zou houden maar goed, dat heeft hij eerder ook niet gedaan.

 6. Goedzo Xaviera,

  Iedereen moet zich zo uitspreken.

  Dit is mijn grootste probleem: er zullen altijd clowns als Wilders zijn op deze wereld. Daar kun je lekker om lachen. Maar dat er zoveel mensen zijn die dan vervolgens op zo’n idioot gaan stemmen! Dat is toch angstwekkend?

  Ik word zo misselijk van steeds dezelfde retoriek als dat van Jansing op deze website. Wat moeten we toch met dat soort mensen? Ze kunnen zich niet verschuilen achter een “ich habe es nicht gewusst”. Daarvoor heeft Wilders zijn ware aard al tevaak vertoond. En overtuigen kun je ze niet. Steeds weer diezelfde retoriek. Echt om te kotsen.

  Ik ben totaal voor vrije meningsuiting, voor verschillende opvattingen hebben, voor open discussie. Maar deze mensen sporen gewoon niet. Echt niet. En er zijn zoveel van. Wat moeten we ermee? Deze mensen verpesten de samenleving voor de rest van ons. Ik schaam me door hen om te zeggen dat ik uit Nederland kom.

 7. Ik ben lange tijd bevriend geweest met een jongen, waarvan ik meer en meer doorkreeg dat hij psychopate trekjes had. Hij was erg sociaal, en palmde je goed in. Maar af en toe bleek dat het echt gewoon een ontzettende lul was. Het leed van anderen interesseerde hem gewoon echt niet.

  Ik heb lang geprobeerd hem een beter mens te maken. In ieder mens zit wel iets goeds, dacht ik. Misschien heeft hij een slechte jeugd gehad, of misschien is hij wel heel onzeker. Maar keer op keer was ik weer teleurgesteld. Het komt gewoon wel eens voor, dat een mens echt niet aardig is. Echt gewoon niet geinteresseerd in de gevoelens van anderen.

  Dit heb ik uiteraard bij Wilders, maar ook bij veel van zijn stemmers. Keer op keer probeer ik ze te laten zien wat dit soort uitspraken kunnen doen bij andere, hele lieve Nederlanders. En keer op keer word ik teleurgesteld over hoe naar ze toch weer uit de hoek komen.

  Wilders heeft zijn standpunten al zo duidelijk gemaakt, dat je wel psychopatisch moet zijn om dat nog te slikken. Maar zijn er dan zoveel psychopaten in Nederland? Is de mensheid dat echt zo naar? Zo misselijkmakend?

 8. Er zit een groot probleem bij de aanhang denk ik ook. Lees erg veel dat Wilders te ver ging maar dat er wel Marokkaans tuig is en dat benoemd ‘mag’ worden (waarom kan niemand uitleggen). Kreeg vandaag bovendien tweemaal te horen ‘ik heb vrienden die couscous eten’, ‘er zijn ook goede Marokkanen’ en zag dat iemand op het Museumplein demonstreerde tegen racisme met een bord ‘Wilders is een hond van Israël’ versierd met getekende bloedspetters. En ook onder niet-aanhangers van Wilders hoor je de meest wonderlijke dingen. We leven in een behoorlijk racistische samenleving, die veel verder strekt dan het onbewuste discrimineren waar de mens sowieso de neiging toe heeft.

  Denk dat de crisis ook mee speelt. Zodra het wat slechter gaat, zoekt men al snel een zondebok en is niets makkelijker dan een ‘zij’ tegenover ‘wij’ te zoeken om alles aan op te hangen.

 9. Dat is inderdaad ook zo jammer. Dat ook veel niet-aanhangers even erg zijn. Dat geeft voor beide kanten de rechtvaardiging voor wat ze doen.

  Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je na een kopvoddentax of minder Marokkanen niet denkt: Oei, hier maak ik mensen mee kapot. Dus ook bij mij creeert het een “wij” en “zij” gevoel. Ik voel me gewoon niet prettig bij iemand die dat soort dingen OK vindt.

 10. Ik ben benieuwd wat het OM gaat doen met die duizenden aangiften. Als ze dat negeren komen er problemen, denk ik zo. Bij zijn proces in 2011 stond hij óp de grens van de wet volgens de rechter, dus me dunkt dat hij er nu overheen is gegaan. Bezorg dat stuk PVV-tuig maar eens een strafblad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit