Afscheid

Eigenlijk was ik van plan kerst en oud en nieuw dit jaar over te slaan. Eigenlijk wilde ik er een soort van doorheen slapen. Gewoon 2010 zo snel mogelijk afsluiten. Want hoewel 2010 best wat hoogtepunten had (bijvoorbeeld het congres dat ik organiseerde) en leuke klussen (zoals de congressen waar ik sprak, maar ook zeker de workshops die ik gaf) en best gezellig was bij vlagen (met mijn vriend en mijn kat en een paar goede vrienden) was het niet het meest geslaagde jaar van mijn leven. Niet dat ik dat doorhad, want ondanks mijn eindeloze gezever ben ik best positief ingesteld – maar zo tegen het einde van dit jaar kan ik alleen maar concluderen dat het niet Mijn jaar was.

Eigenlijk hoopte ik dus op een snel en pijnloos einde van 2010.

Maar dat liet mijn zusje niet toe. Ze nodigde zichzelf uit met kerst en haar vriend bleek met oud en nieuw in het buitenland te zitten, dus kon ik niet anders dan haar uitnodigen. Familie, je mot er wat mee. En weet je, eigenlijk ben ik daar best blij mee.

Nu neem ik samen met de mensen waar ik van hou afscheid van 2010 en zo hoort het ook. En het is niet alleen afscheid van 2010 Het is afscheid van de afgelopen jaren.

Afscheid van gezeik, gezeur en gedoe. Afscheid van iedereen die bij gebrek aan eigen karakter anderen afkraakt. Afscheid van mensen die geen hol  kunnen, maar wel met ellebogen te werk gaan. Afscheid van leugenaars en valse nichten. Afscheid van niksnutten, die hun niksnutterigheid denken te kunnen verbloemen door de aanval te openen. Afscheid van lelijke spelletjes en geschiedsvervalsing. Afscheid van goede daden die slecht ontmoeten. Afscheid van lui die bij gratie van de stilte van anderen hun dirty deeds kunnen doen. Afscheid van achterklap en potenzagerij. Afscheid van vertrouwenbeschamers en afscheid van kleine denkramen.

Maar vooral afscheid van het deel van mezelf dat altijd op de vuist moet met dit soort lui. No more!

Há!

Screw you guys!

Behalve jij. Jij bent leuk! En 2o11 wordt ons jaar: het jaar van de leuke mensen!

[facebook_ilike]

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

15 comments

 1. Geniet volop van je vrije dagen! En huppel vooral vanaf nu al door het (werk)leven. Je kunt het :)! Hoor ik je weleens zeggen, maar dan tegen anderen. Tegen mij in dit geval.

 2. klopt. Botvier ‘m nu op Contentgirls 🙂 Nou ja, bij vlagen. Wil volgend jaar meer gaan schrijven weer. Die vaste banen hebben mijn creativiteit toch ook een beetje gekilled. Kreeg zo vaak op mijn kop, werd er moe van en voorzichtig.

 3. Ah, klinkt alsof je een bij een grote corporate hebt gewerkt. Goed om afscheid van dat gehannes te nemen! En eh vergeet niet als hoogtepuntje SES Amsterdam he. Vond ‘t erg geslaagd, zeker het etentje erna. Fijne dagen!

 4. Als ik dat bericht lees, zou je haast denken dat je in een depressie zit. Proef hier niks positiefs aan, had zelf al eerder afscheid genomen.

  Neem aan dat je de niksnutten geconfronteerd hebt met hun gedrag.

  Hoop dat je net zo kritisch bent op je zelf als op ander.

 5. Wel interessant dat mensen met kritiek nooit onder hun eigen naam reageren. Nog interessanter omdat je het hebt over confrontatie.

  En depressie, nee die ben ik juist aan het voorkomen, maar ik merk dat iedereen erin leest wat ze erin willen lezen. Staaltje projectie van deze en gene of schoenen die aan kunnen worden getrokken.

  Op je laatste vraag: altijd! Logisch toch?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit