ToGo-kerel

Net terug van de beste slechte film die ik ooit heb gezien (daarover later meer), herinner ik me opeens dat we geen brood meer in huis hebben. Gelukkig is er tegenwoordig Albert Hein to go: net niet wat je wilt, voor net teveel geld. Maar in elk geval dus wel brood en dat is mooi. Bij de entree staat een ouder Marokkaans menneke en net als we de drempel over gaan roept hij iets tegen mijn vriend. Ik heb geen idee wat er gezegd is en loop door. Brood! In mijn ooghoek zie ik mijn vriend echter terugschieten. “Wat zei je?” Vraagt hij met een brede lach op z’n gezicht. weer versta ik het menneke niet. Wanneer mijn vriend weer naast me staat legt hij uit. Blijkbaar had de kerel in kwestie toen wij naar binnenliepen gezegd: “Als zij Marokkaans is, dan moet jij dood.” Toen mijn vriend terug was gegaan had hij het een en ander iets genuanceerd: “Als zij Marokkaans is, mag ze niet met jou mee.” Had hij in de schaduw van de 2 meter die mijn vriend lang is – iets minder luid – gezegd.

Wat een gek zeg. En wat een gemiste kans. Ik wacht er al enige tijd op dat een of andere fanatiekeling zoiets onzinnigs tegen me zegt. Mijn nichtje heeft het eens gehad. Ze denken vaak dat wij Marokkaans zijn en dat leidt nog wel eens tot misverstanden. Zij stond bij een bushalte te roken toen zo’n oude fanatiekeling opeens tegen haar uitviel. Over roken en wat deed ze op straat en waar was haar hoofddoek. pfffff….Van mij had hij wel een koekje van eigen deeg gehad. Jammer genoeg was de ToGo kerel tegen de tijd dat we weer buiten stonden alweer verdwenen.

Rare jongens…die ToGo kerel.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

7 comments

 1. Dat soort creaps ben ik beroepsmatig ook al tegengekomen. Zoals een hindoestaanse pa die zijn 18 jarige zoon verbiedt om te gaan met een meisje met moslimachtergrond dat op hetzelfde terrein woont. En of wij daar als groepsleiders (internaat) maar even uitvoering aan willen geven. Zie dan je gezicht maar in de plooi te houden en professioneel te blijven…

 2. @Jenni: ik weet niet eens of dit altijd iets met religie te maken heeft hoor. Gewoon primitief clangedrag.
  Een vriend van mij stond eens in een Fries dorp in een café wat te dansen met een lokaal meisje, totdat hij ineens een rij grimmige Friese jongens zag staan. Dat was niet de bedoeling blijkbaar, dat je met hun meisjes ging dansen.

 3. Wel leuk dat je zo multi functioneel mensch bent dat ze zelfs denken dat je een Marrokaans bent. Nu nog Rus, Chinees enzo…

  Zelf tijd relatie gehad met een surinaamse en dan krijg je hetzelfde gezeik naar je kop. Zelfs van collega’s. Religie speelt daarbij geen rol, denk dat veel mensen problemen hebben met “rassenvermening”.

  – zijn ze echt zo hot in bed die donkere vrouwen.
  – kan je niets van je eigen ras zoeken.

  Dat soort opmerkingen, erg irritant.

 4. @MAD: niet te geloven zeg, nooit geweten dat men dat zo openlijk durft te ventileren. Ik zou in zo’n geval graag ook twee bij één meter zijn en zo’n figuur eens even op zijn plaats zetten.

 5. @MAD: Rus had mijn ma eens. Enne, ikzelf krijg: Afrikaans, Surinaams, Antilliaans uiteraard, Zuid-Amerikaans (en daaarbinnen dan verschillende landen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit