The quest for the natural pool #aruba

Als je ooit naar Aruba gaat, zal je algauw leren dat je verplicht bent om in elk geval één keer te off roaden. Je hebt daar een jeep voor nodig, drinken dat je koud kunt houden en een onwijze camera. Vroeger had je – voor sommige plekken – ook stalen ballen nodig, als je er wilde komen. Je moest dan vlak langs de zee rijden, over rotsen, aan de ruwe kant van het eiland. Maar tegenwoordig is er een weg waar je zelfs met gewone auto’s overheen kunt rijden. Je ziet dan niet alles, maar al heel wat van het ongerepte deel van het Arubaanse landschap.

Een van de mooiere plekken op Aruba (er zijn er veel), is the natural pool. Een natuurlijk badje in de verder superdiepe zee, dat is ontstaan doordat grote rotsen de zee tegenhouden. Al jaren probeer ik het op eigen houtje te vinden. Toen ik hier woonde, ging ik er met vrienden regelmatig heen. Ik zwom er nooit overigens, want er zitten krabben die op monsters lijken en zo groot zijn als dinosauriërs. Maar voor mensen die niet bang zijn voor moorddadige krabmonsters, is het echt heel mooi.

Maar goed. Het is me – tot nu toe steeds niet gelukt om de natural pool te vinden. Dus vertrokken Jan en ik gisteren (zondag) naar natuurpark Arikok (geen familie van Jan Kok, al claimt hij dat af en toe wel) en gingen op zoek. The natural pool bleek – ook met de jeep van mijn moeder – niet gemakkelijk bereikbaar. Wel hebben we een heleboel andere mooie plekken gezien en foto’s gemaakt.

Volgende week proberen we het nog een keer. Maar dan met de grotere jeep van mijn vader. En ik zeg het je….we gaan the natural pool vinden. Of je het nou leuk vindt of niet. Kijk eerst maar naar de foto’s.

 

Een echte weg doet toch wel een beetje af aan et concept "off roading"
Een echte weg doet toch wel een beetje af aan het concept “off roading”

 

Ziet Jan er niet uit als Dora the explorer? Nee! Dat zou raar zijn!
Ziet Jan er niet uit als Dora the explorer? Nee! Dat zou raar zijn!
IMGP8653
Rects van dit bord zie je een pad. Dat leek niet zo lang of hoog. Dat was het dus wel. En dan op het heetst van de dag. Manmanman.

 

Ik heb geen idee wie Jack & Gina zijn. Maar ze hebben een eigen bankje! Een eigen bankjeeee! Dat wil ik ook.
Ik heb geen idee wie Jack & Gina zijn. Maar ze hebben een eigen bankje! Een eigen bankjeeee! Dat wil ik ook.

IMGP8668

Nogmaals de trap die we moesten beklimmen. Lijkt niks he? Valt vies tegen.
Nogmaals de trap die we moesten beklimmen. Lijkt niks he? Valt vies tegen.
Het toegangskaartje voor Arikok is een polsbandje. Bruin is mijn arm he? Dat heeft allemaal niks met elkaar te maken. Maar het is beide waar!
Het toegangskaartje voor Arikok is een polsbandje. Bruin is mijn arm he? Dat heeft allemaal niks met elkaar te maken. Maar het is beide waar!
Gewoon mooi uitzicht vanaf de berg die aan het einde van de traumatiserende trap zit.
Gewoon mooi uitzicht vanaf de berg die aan het einde van de traumatiserende trap zit.
Soms gaat het wat mis in de vertaling. Speciaal voor spatie-nazi's!
Soms gaat het wat mis in de vertaling. Speciaal voor spatie-nazi’s!
Het bord werd overigens ernstig genegeerd. Er was een man of 10 in het water aan het rondspartelen.
Het bord werd overigens ernstig genegeerd. Er was een man of 10 in het water aan het rondspartelen.
We zijn ook in een van de grotten geweest. Heel gaaf. Het was even zoeken (en ik was bang voor zowel zombies als vampieren), maar uiteindelijk vonden we een hele bak vleermuizen. Cool joh en een beetje creepy. Maar toch wil ik nu een vleermuis.
We zijn ook in een van de grotten geweest. Heel gaaf. Het was even zoeken (en ik was bang voor zowel zombies als vampieren), maar uiteindelijk vonden we een hele bak vleermuizen. Cool joh en een beetje creepy. Maar toch wil ik nu een vleermuis.
De Nederlandse mariniers kunnen wel bordjes beschrijven. Maar daarvan vind ik de boodschap inhoudelijk dan weer niks.
De Nederlandse mariniers kunnen wel bordjes beschrijven. Maar daarvan vind ik de boodschap inhoudelijk dan weer niks.
Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

2 comments

  1. Die grot is echt gaaf en enggggg. Vroeger durfde ik alleen op die plek te staan waar nu de foto is genomen, want daar was licht. De rest is superdonker. Dit keer ben ik dus in al die nisjes geweest…..en dat terwijl elk willekeurig horror-boek je kan vertellen dat dat geen goed idee is 🙂 Ik vind mezelf dan ook een held 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit