Politiek Nederland

De politiek wordt steeds gekker. Nu praten de CDA en de VVD met de SGP en Christen Unie. Over kiezersbedrog gesproken zeg. De SGP, een partij die vindt dat vrouwen geen stemrecht zouden moeten hebben en de Christen Unie een partij die vindt dat wij ons softdrugsbeleid, euthanasiewet en ook de legalisering van bordelen terug zouden moeten draaien. Is dat Nederland? Is dat een vertegenwoordiging van de Nederlandse cultuur en de Nederlandse normen en waarden waar iedereen zo vol van is? Beginnen net langzamerhand andere landen (na veel onderzoek) hun softdrugswetgeving aanpassen richting het Nederlandse model, krijgen wij hier de Christenridders als regering. Dat gaat natuurlijk nooit goed.

Los daarvan wordt er constant geroepen dat de Islam zo fout is omdat kerk (moskee) en staat niet worden gescheiden in de Sharia. Ik begin me ook zorgen te maken over de scheiding van kerk en staat als SGP en de Christen Unie mee zouden gaan regeren.

Al met al vind ik het een zeer slecht idee.

Aan de andere kant weet ik ook wel dat de kans bijzonder klein is dat het doorgaat. En ondanks het feit dat ik het een slecht idee vind, vind ik dat ook wel weer jammer. Het is mijn hoop namelijk, dat als zo’n constructie door zou gaan, dat mensen eindelijk zullen zeggen: Nu is het Genoeg! De politiek is aan het sollen met het volk. En dat doen ze al een tijdje. Ergens moet een grens worden getrokken. Was dit 1983 geweest, dan was dat allang gebeurd. Dan waren al 1000en mensen de straat opgegaan om te laten zien dat ze het zat waren. Maar ja, die tijd is duidelijk voorbij. Mensen zijn nadrukkelijk apathisch. Er moet nu veel meer gebeuren om mensen de straat op te krijgen. Ik hoop dat Rouvoet het WEL voor elkaar krijgt!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit