Maanbril

“Hey de maan schijnt. Doe die bril af.“

Hoe komen mensen er toch bij dat een zonnebril alleen tegen de zon is? Jawel, het zou iets met de naam te maken kunnen hebben, maar het geeft toch geen pas dat men zich zo door conventies laat leiden. Think outside the box!!

Wat mij betreft wordt de zonnebril nog per vandaag de lichtbril. Windbril is ook een optie waar ik open voor sta trouwens. Ik gebruik dat ding namelijk tegen beide onaangenaamheden. ’s Ochtends wanneer ik nog niet in staat ben om de wereld zonder meer tegemoet te treden stelt de zonnebril mij in staat me nog even in mijn warme bedje te wanen. En later op de dag, wanneer ik aan het licht gewend ben, gebruik ik de bril om mijn ogen te beschermen tegen de wind. Ik heb namelijk vreselijk veel last van de wind. Een windvlaagje en mijn ogen beginnen onophoudelijk te tranen. Binnen een kwartier heb ik knalrode ogen en ben ik op het punt aanbeland dat ik iemand wat aan kan doen. Niks vriendelijks trouwens (mocht je dat nog niet begrepen hebben). Al deze ellende blijft mij bespaard wanneer ik een (liefst zo groot mogelijke en zwarte) bril op zak heb. De opmerkingen moet ik maar voor lief nemen. In ieder geval totdat ze dat ding eindelijk eens hernoemen.

Het zou tijd worden!

X.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit