Vrijvaardigheid

In een relatie is een aantal dingen belangrijk: communicatie, eerlijkheid, doorzettingsvermogen, humor en twee neuzen die ongeveer dezelfde kant op staan. Maar daarnaast is er een aspect dat als een rode draad door de relatie heenloopt en pas relevant wordt wanneer het niet goed gaat: sex.

Ik heb mij nooit gerealiseerd dat sex zo belangrijk is, tot mijn laatste relatie. De sex was daadwerkelijk abominabel en hoe vaak ik ook met mijn ex erover sprak en hoe hard ik ook mijn best deed te communiceren er kwam daadwerkelijk geen verbetering. Sex met hem bleef meer inspanning dan ontspanning. Overigens was hij zelf erg tevreden over de sex, hoewel we het naar zijn idee niet vaak genoeg deden. En hoewel dit een veel gehoorde en vaak onterechte klacht van mannen is, was het in dit geval volkomen terecht.
We deden het inderdaad te weinig omdat er daadwerkelijk geen hol aan was.


Na deze laatste sexuele non-ervaring, maak ik mij voor het eerst zorgen over mijn sexuele toekomst. Want hoe kan ik voor ik een relatie instap controleren of de man in kwestie er wel wat van bakt of op z;n minst openstaat voor wat goede tips? Ik ben niet het type dat te pas en te onpas met jan en alleman het bed induikt en tegen de tijd dat ik dat wel doe, is het zo lullig om het meteen na de daad uit te maken.

Was er maar een keurmerk voor de sexuele prestaties van mannen. Een onafhankelijk “orgaan” dat jaarlijks alleenstaande mannen een aantal kwaliteitstesten laat ondergaan. Een beetje zoals de keuring van je auto. Voldoet de man niet aan de gestelde criteria, dan moet hij door middel van cursussen zijn kennis bijspijkeren en de mankementen verhelpen en mag hij het nogmaals proberen. Maar tot hij slaagt, is het hem verboden te sexen, want slechte sex kan bijzonder schadelijk zijn voor vrouwen.

Ik zou het echt een uitkomst vinden als mannen een pasje hadden waaruit hun vrijvaardigheid blijkt. Het zou mij in ieder geval heel wat frustratie en irritatie besparen.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit