Single zijn is leuk

Single zijn is leuk, Single zijn is leuk, single zijn is leuk

Zittend in hét café voor de Utrechtse intellectueel: ‘t Hoogt, is het deze mantra die me kalmeert. Single zijn is namelijk ook leuk, maar na een lange relatie is het niet altijd even makkelijk om jezelf daarvan te overtuigen. Als oefening voor mezelf ben ik vandaag dan ook helemaal in mijn eentje, met wat schrijfwaar hier gaan zitten, zodat ik me ten volle kan realiseren wat single zijn betekent. Eerlijk is eerlijk, dit alleen zitten maakt me zenuwachtig. Zit iedereen naar me te kijken, hebben ze medelijden, denken ze dat ik op iemand zit te wachten? Langzamerhand begin ik in te zien dat helemaal niemand op me let en dat alleen zitten schrijven zo raar nog niet is.

Stiekem kijk ik om me heen, om een idee te krijgen van het soort mannen dat hier borrelt. Dat is nou zo’n voordeel van het single zijn. Je kunt ongestraft en zonder schuldgevoel kijken naar mannen. Niet voor een relatie natuurlijk, daarvoor is het single zijn te leuk (Single zijn is leuk, Single zijn is leuk, single zijn is leuk), maar het kijken alleen al is op zich avontuur genoeg.

In café ‘t Hoogt zitten voornamelijk linkse intellectuelen en kunstenaars. De gesprekken zijn zelden licht van aard en iedereen neemt zichzelf vreselijk serieus. Een prima plek dus om de echte intellectueel in actie te zien. Want hoewel single zijn vreselijk leuk is (Single zijn is leuk, Single zijn is leuk, single zijn is leuk), is dat toch wel wat ik zou zoeken ALS ik op zoek zou zijn (en dat ben ik uiteraard niet).

Eén van de intellectuelen heeft me opgemerkt en zodra onze blikken elkaar kruisen toont hij mij zijn meest charmante glimlach. Het is maar goed dat hij niet weet dat ik nu over hem aan het schrijven ben, dat zou zijn glimlach vast geen goed doen. Aan de andere kant zou hij het als intellectueel zijnde misschien best kunnen appreciëren. Wanneer hij even niet kijkt observeer ik hem uitgebreid en van top tot teen. Het is een knappe kerel, ietsje ouder dan ik en hij heeft al z’n haar nog. Qua uiterlijk echt mijn type.

Weer kruisen onze blikken elkaar en dit keer blijven we even hangen, gevangen in de ogen van de ander. (Single zijn is leuk, Single zijn is leuk, single zijn is leuk). Het is weer de mantra die mij redt en mij eraan herinnert dat ik single zijn de beste status vind. Ik pak snel mijn spullen bij elkaar en ga er als een speer vandoor. Voor een charmante glimlach en een volle bos haar ga ik geen risico’s lopen. Daarvoor is het single zijn veeeeeeels te leuk!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

2 comments

 1. Wat een vrouw ben je eigenlijk.
  Dus lees je in deze eerste zin drie vragen.
  Jij vraagt je nu af om welke vraag ik wat wil weten.

  Nee, ik wil alleen zeggen dat je het goed doet en dat het complex zijn heel goed is voor je ego omdat niet een ieder dat zal zeggen. Bij toeval kwam ik na speurwerk om iets over Curacao te weten te komen, jou videobericht op youtube en de rest van je verhalen. Daardoor werd ik nieuwsgierig en lachen dat ik deed bij het opmerken dat je dezefde gekkigheid hebt over het bekijken van mensen. Ik schrijf op dit moment een boek over Suriname en ik ben nu ook bezig met een roman over de brug naar Punda… Goed, ik ga in oktober op vakantie naar Curacao en ik zal de plekjes die je benoemd eens met een andere bril bekijken.
  Het gaat je goed. Ga door met je ding.

  Ciao dame… uit de tropen… of was het Nederland.. hahahaah..

  Iwano

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit