Mijn eerste

Mijn eerste huiswerkopdracht: Schrijf een stuk van maximaal 400 woorden waarin je beschrijft waarom je voor de studie journalistiek hebt gekozen.
Een mooie wagen, een leuke baan, een zonnig perspectief voor de toekomst en een prettig salaris. Hoewel een baan in de IT deze dagen niet meer helemaal is wat het ooit geweest is, had ik het geluk geen onderdeel te zijn van het instorten van de Internet Droom. Eigenlijk was alles precies zoals het op 29-jarig leeftijd “hoort” te zijn. Maar steeds vaker bekroop mij het gevoel dat wat ik deed geen enkele betekenis had, behalve misschien commercieel. Mijn werk en daarmee een groot deel van mijn bestaan stond in het teken van de commercie en in een wereld die steeds meer verhardde begon ik dat onacceptabel te vinden.

Het werd dus tijd om mijn leven en ook werk weer betekenis te geven. In eerste instantie waagde ik mij op het vlak van het vrijwilligerswerk. Maar algauw moest ik constateren dat ook bij vrijwilligersorganisaties het politieke spel vóór het goede doel gaat. Na drie organisaties van binnen te hebben gezien besloot ik toch een ander pad te nemen.

Mijn volgende idee was een politieke carrière na te streven. Dus werd ik lid van de politieke partij waar ik ook altijd op stemde en ging actief op zoek naar een opening. Maar ook hier raakte ik algauw teleurgesteld in het politieke spel dat voornamelijk om macht, ego en de waan van de dag ging. Dus hoewel ik als allochtone dame bijzonder enthousiast werd ontvangen, heb ik toen weer besloten dat ik mijn energie beter ergens anders in kon steken.

Even wist ik het niet meer en om mijzelf tot meer actie aan te zetten besloot ik op dat moment mijn ontslag in te dienen. Wanneer alless je voor de wind gaat namelijk, heb je veel minder de neiging om hard je best te doen. Tijd om een stapje terug te nemen dus. Nu moest ik wel en na veel wikken, wegen en een paar slapeloze nachten besloot ik dat journalistiek de juiste weg was. In plaats van mee te doen aan politiek zou ik als journaliste mensen aan kunnen zetten tot nadenken over politiek. Binnen een democratie is het toch het volk dat beslist en als journalist sta je daar midden in, terwijl veel politici en zeker gevestigde partijen er meer boven staan.

29 en student. Een nieuw avontuur vol nieuwe ervaringen, met een einde dat nog lang niet in zicht is. Ik kan bijna niet wachten.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit