Als je ouders op het pad van een orkaan wonen…

Aruba en Curacao worden momenteel bedreigd door een orkaan. Wat een stress hier in huis. Mijn beide ouders (en minimaal de helft van mijn famile) wonen namelijk op Aruba.

Gek genoeg is hier in het weinig te vinden over orkaan Ivan. Blijkbaar is het toch weer eens niet belangrijk genoeg. Raar vind ik dat altijd. Wij op Aruba zien onszelf en ook Nederland als delen van 1 koninkrijk. Wanneer er in Nederland vervelende dingen gebeuren leven we allemaal mee. Maar in het nieuws van vandaag werd voornamelijk aandacht besteed aan de arrestatie van Godett. BAH!

Zelfs met de orkaan in Florida werd veel meer tijd vrijgemaakt om nieuws te tonen erover. En dat terwijl Nederland en Florida geen BAL met elkaar te maken hebben. Wat kan ik daar boos over worden zeg.

Nu (het is bijna 9 uur) zijn de media eindelijk wakker geworden en kan ik het een en ander lezen in kranten en zien op het nieuws. Op Aruba en ook op Curacao is men er al veel langer mee bezig.

Vanmorgen heb ik nog mijn vader gebeld om hem op het hart te drukken zich voor te bereiden op de orkaan. Natuurlijk kan het zo zijn dat Ivan Aruba helemaal niet raakt, maar met een orkaan weet je het gewoon niet. En Aruba is er op geen enkele manier op voorbereid. Normaliter komen orkanen niet over ons deel van de cariben.

Maar zelfs als de orkaan niet direct over Aruba gaat, zal Aruba toch minimaal met een heftige tropische storm te maken krijgen. Ook dat kan veel schade aanrichten.
Ik zelf zat op het eiland tijdens orkaan bret en ik kan je vertellen dat het een indrukwekkende gebeurtenis is. Bret raakte Aruba niet, maar ging tussen Aruba en Curacao door. Maar de schade was alsnog enorm. Los daarvan was het gewoon doodeng. Ik weet nog dat ik net voor de avondklok inging (dan mag niemand de straat meer op) naar een familielid toeging, om daar te kunnen schuilen. Het was doodstil op straat. En dan bedoel ik niet dat er niemand was, maar je hoorde geen honden, geen vogels, geen krekels, NIKS. Dieren schijnen dat soort natuurgeweld aan te voelen komen. Ik weet alleen nog dat er een surrealistisch sfeertje hing.

Maar goed, mijn ouders zitten dus daar en ik maak mij toch wel zorgen. Ze hebben 20 jaar in Nederland gewoond en als goed geitegreerde burgers is hun motto: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. De laatste keer dat ik ze aan de telefoon had heb ik ze dan ook echt moeten overtuigen van het feit dat ze zich echt moeten voorbereiden: just in case.

Mijn oma die daar ook woont is helemaal overstuur. Dat heeft mijn moeder er dan toch toe aangezet om in ieder geval voldoende drinkwater in te slaan en alvast alles klaar te leggen om te gaan schuilen. Gelukkig maar, anders zou ik vanavond helemaal niet meer slapen.

Ik hoop gewoon dat Ivan Aruba overslaat! De regering al daar heeft helemaal niks voor haar burgers gedaan! Er zijn niet eens shelters op Aruba momenteel. Alles is al dicht en je kan nergens meer iets inkopen.

Pffff duimen jullie met me mee dat het goed komt

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

2 comments

  1. Pingback: Felix at Xa4a.net
  2. @K, we hebben geen keuze, we zlluen wel moeten @Alib, ik denk over je woorden na, dark heeft een negatieve klank, dat bedoelde ik niet. Voor mij was het ook de associatie met het werk van Avraham Eilat, een massief vlak zwart grafiet is zwart, van het diepste soort. Ik dacht er nog aan om het eerst de titel Forces te geven net als het werk van Eilat, maar dat vond ik in het Nederlands niet sterk genoeg. En krachten’ dekt al helemaal de lading niet. @GP, Thanks, maar laat maar joh. Ook dit hoort er een beetje bij, toch? Met Spam 13 want God is a DJ En de wereld draait, zoals zij altijd draait op de heupen van een buikdanseres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit