Hoe ging dat ook alweer?

Volgende week start mijn opleiding. Niks bijzonders eigenlijk, nu de zomervakantie er op zit gaan hele meutes (weer terug) naar school. Het punt(nl) is alleen dat ik al 6 jaar niet meer naar school ben geweest. De laatste keer studeerde ik nog psychologie aan de universiteit in Leiden, maar dat was geen succes. Laat ik het anders zeggen, ik kon bijzonder veel meer verdienen met het ontwerpen van websites, dan met studeren. De keuze was toen snel gemaakt. Maar ja, dat hele IT gebeuren begon me enigszins te vervelen en ik bleef toch het gevoel houden dat ik uiteindelijk een keer een studie af wil ronden. Toen bleek dat ik gewoon nog recht heb op studiefinanciering, was de keuze snel gemaakt. Niet meer werken, wel studeren dus. Maar dit keer geen universitaire studie, maar een HBO opleiding. Journalistiek is het geworden.
Nu het moment dat ik daadwerkelijk naar school toe moet begin ik er toch wel een beetje tegenop te zien. Ik ben namelijk ondertussen alweer 29 en dat is nogal een eind verwijderd van de 18-jarige medestudenten die ik straks mijn klasgenoten mag gaan noemen.

Als ik terug kijk op mijn vroegere schoolcarri�re, dan zat het toen allemaal wel goed. Maar ik heb geen idee hoe 18-jarigen deze dagen zijn en waar ze zich mee bezighouden. Niet dat dat per definitie zo relevant hoeft te zijn, maar ik doe een versnelde opleiding en dat betekent dat ik redelijk veel tijd op school door zal brengen.

Ach ja, misschien maakt het ook niet zoveel uit dat ik zo’n oude taart ben en komt het allemaal goed. We gaan het zien en bekijken….

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit