Heb jij ook van die ouders?

Heb jij ook van die ouders? Die ouders die er op dagelijkse basis aan moeten worden herinnerd dat je allang geen 8 meer bent? Van die ouders die vrolijk aan het preken slaan op elk moment dat je ze spreekt? Ouders die het nodig vinden om nog de meest voor de hand liggende zaken uit te leggen? Van die ouders die nog steeds menen dat het nodig is om je op het hart te drukken toch vooral goed voor je (intussen alweer 25-jarige) zusje te zorgen. Ouders die datzelfde over jou (alweer bijna 31) tegen je zusje te zeggen. Ouders die vinden dat je wel mag drinken, maar niet dronken mag worden. Dat je wel mag roken (dat gevecht hebben ze al een tijdje geleden opgegeven) maar je peuk niet aan het gasfornuis mag aansteken. Van die ouders die vinden dat je teveel vriendjes hebt, maar de volgende keer weer vinden dat je je niet moet binden. Ouders die altijd wat aan te merken hebbenย  op je vriendjes en altijd gelijk hebben. Ouders die dat gelijk tot in het einde der tijden weten uit te melken. Van die ouders die elke misstap die je ooit hebt begaan weten te onthouden en op het juiste moment (voor hen dan) ter sprake weten te brengen. Ouders waarvoor elke minimale misdaad nooit verjaart. Ouders die de politie in Oost-Duitsland mild doen lijken.

Heb jij ook van die ouders? En hou je ook zoveel van ze?

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit