Sistas

Mijn zusje is van plan om volgend jaar al een huis te kopen. Nu woont ze nog op de etage boven mij, maar dan gaat ze net buiten Utrecht wonen. We wonen nu al 8 jaar in hetzelfde huis. Dat kan omdat het huis van mijn ouders is en mijn ouders op Aruba wonen. Nu is het voor zussen misschien niet altijd even gezond om in volwassenheid nog in hetzelfde huis te wonen. We hebben dan ook meerdere malen vreselijke ruzie gehad. We zijn natuurlijk niet voor niets zussen. Gelukkig kwam het altijd weer goed. Dat komt ook omdat we goed weten wanneer we elkaar met rust moeten laten. Het kan soms zomaar zijn dat ik mijn zusje een paar weken niet zie, al woont ze dan boven me. Meestal gevolgd door een periode waarin we elkaar bijna dagelijks zien. Gezellig meestal.

Ik kijk dan ook niet echt uit naar haar vertrek. Aan de ene kant wel, want het betekent dat ik een etage erbij krijg en 2 extra kamers (gaaf!), maar aan de andere kant is het straks wel heel saai hier zonder mijn zusje. We weten elkaar namelijk wel altijd te vinden wanneer het nodig is.Vanavond bijvoorbeeld. Het is zaterdag, mijn vriend is naar een of ander feest en ik heb geen zin om te stappen. Maar alleen eten vind ik wel megasaai. Mijn zusjes vriend zit vandaag bij zijn vader (die over is uit Aruba) in Rotterdam en komt morgen pas terug. Kijk, dan is het fijn als je in hetzelfde pand woont. Het plan is om zo eerst wat boodschappen te scoren om daarna samen een lekkere kipkerrie schotel met naanbrood te maken.

Ja, het is allemaal heel huiselijk en dingen, maar ja, ik word ook een dagje ouder he :)

Als ze straks een huis koopt dan gaat dat allemaal niet zo spontaan meer als nu. Daar baal ik wel een beetje van. Dan moet ik bij haar op bezoek of zij bij mij. Ik zal er echt aan moeten wennen.

Een huis kopen zit er voor mij nog even niet in. Ik wil uiteindelijk het huis van mijn ouders overnemen, maar het is een nogal duur geintje. Een herenhuis in het centrum van Utrecht is op het moment niet haalbaar met mijn piggybank. Maar over een paar jaar moet het wel gaan gebeuren. Kan mijn zusje dan niet gewoon wachten tot ik er klaar voor ben.

Nee hoor, ik gun het haar wel. En zoi ver weg gaat ze nou ook weer niet wonen. Trouwens, het heeft ook zo z’n voordelen. Met het nieuwe huis hebben zij en haar vriend (ze zijn al meer dan 10 jaar samen) ruimte voor een kind. Dan kan ik eindelijk tante Xaf worden. Nu maar hopen dat zij daar de noodzaak ook van inziet

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit