Heet kweken

Zo, in het kader van doe-het-zelf-want-dat-is-leuker, heb ik besloten om zelf pepers te planten. Nou ja, de zaadjes dan he, maar dat snapte je vast al. Uiteraard heb ik mijn eigen all-time favoriet gekozen: de Madame Jeanette. Nu heb ik totaal geen groene vingers en weet ik de meeste planten vakkundig te vermoorden (inclusief cactussen), maar ik geef het gewoon niet op!Om mezelf al teveel teleurstelling en ook werk te besparen heb ik voorlopig drie madame Jeanette zaadjes in een heel klein potje met wat aarde gedaan. Het potje staat nu in de vensterbank boven de verwarming (dat schijnen pepers fijn te vinden) en ik hoop dat daar binnenkort dus iets uit komt groeien.

Als iemand nog tips heeft of zelf wel eens pepertjes (of ander grut) heeft geplant, hoor ik het graag. Ik doe vast nu al iets fout, maar al doende leert men zal ik maar zeggen.

Β 

Β 
Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

7 comments

  1. Ik zie nu dat er geen chili op de site staan. Wat ik zelf zou doen, is de zaadjes niet laten kiemen in de grond, maar wat gecontroleerder. Bijvoorbeeld zoals sterrenkers, op natte watten op verwarming in de zon. Geen idee waarom. Het is maar een ideetje.

  2. En forgeant on devient forgerons is Frans voor al doende leert men. Ik weet, dat ik hiermee te laat ben, maar ik heb wel een vraag. Denk je dat de pepers heet worden, omdat de pot boven de verwarming hebt gezet? πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit