10 vragen aan…René Kerkwijk

1. Wat betekent het Groene deel van GroenLinks voor jou?
Zorgen dat we een wereld nalaten waar te leven valt zonder dat rijke landen afval dumpen in de Derde Wereld, zonder dat we straks als we uit onze voordeur stappen alleen nog maar auto’s zien en waar de economie groen gemaakt is en dat blijkt nog te werken ook!

2. En het linkse deel?
Links betekent solidariteit in de meest brede zin van het woord. Mensen kunnen meedoen en krijgen de kans om mee te doen. Zorg is kwalitatief goed en wordt betaald naar draagkracht. Geen ‘no claim’. Mensen willen graag in de zorg werken en ze krijgen beter betaald en worden voortdurend bijgeschoold. Alles om ervoor te zorgen dat de mensen die afhankelijk zijn van de zorg datgene krijgen dat ze nodig hebben. De hulpverlener gaat weer hulp verlenen. Registreren, vergaderen, productiedruk zijn te vaak een belemmerende factor. Geen afstemmingsproblemen tussen hulpverlendende instanties waardoor kinderen in de knel komen te zitten. Wachtlijsten horen niet en worden weggewerkt.

3. Wat mist er in de landelijke politiek dat jij wel kan brengen?
Humor, lef, creativiteit, nieuwsgierigheid en duidelijkheid maar altijd gericht op resultaat. Gelijk hebben is leuk, maar gelijk krijgen nog veel leuker!

4. Een patatje oorlog of Risotto?
Toch maar Risotto! Zelf koken is leuk en zeker omaf en toe eens iets uit te proberen. Verder Italiaans, Indiaas…. Maar vooral vegetarisch!

5. het beroep politicus ligt steeds vaker onder vuur. Politici zijn regenten, die zich niks aantrekken van het volk. Hoe reageer jij daarop?
Onzin. Maar ook niet te vaak defensief op reageren. Laten zien dat het anders kan door hard te werken, in begrijpelijke taal uit te leggen wat je doet en waarom je dingen doet. Als je het uitlegt en je durft te verantwoorden wordt het vaak genoeg begrepen.

6. Hier heb je een reischeque. Waar ga je heen?
Hoewel ik nog wel eens naar Ierland (rust, ruimte, muziek en sfeer) zou willen geef ik de reischeque weg aan iemand die nooit op vakantie kan.

7. Stel je verhuist naar een ander land. Wat zou je meenemen uit Nederland voor de mensen in het nieuwe land? Het mag een voorwerp zijn maar bijvoorbeeld ook een gedachtengoed.
Vrijheid in denken en doen: dat je altijd jezelf mag zijn en je mening mag uiten waarbij je altijd moet blijven nadenken voordat je dingen doet.

8. Vroegâh was alles betâh. Wat mis jij van vroeger?
Vroeger was niet alles beter. Vroeger had goede dingen en minder aangename kanten. Vandaag heeft dat ook en morgen vast ook wel weer, hoe hard je je best ook doet. Ik mis niet zoveel van vroeger. Ik leer van de geschiedenis maar denk vooral aan vandaag en morgen en richt me daar ook op.

9. GroenLinks in 1 zin.
GroenLinks is een politieke partij met frisse, creatieve en eerlijke ideeën, prikkelend in het debat met degelijke alternatieven en met het lef om steeds na te blijven denken en als het nodig is de koers ook bij te stellen.

10. Op welke startpagina opent jouw browser?
http://www.renekerkwijk.nl/tweede_kamer.php

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit