Nieuw woord ontdekt in Utrecht

Utrecht – Greetje wildernis wordt niet voldoende bedreigd. Daarom moet hij nieuwe onzin bedenken. Dit keer is het plan om niet-Westerse allochtonen een “assimilatie”-contract te laten tekenen. Daarmee spreken ze uit dat ze “onze” dominante normen en waarden (wormen en baarden) delen. Doen ze dat niet, dan worden ze het land uit gekeild. Het gaat dan om mensen die in Nederland wonen en officieel nog geen Nederlander zijn.

Wat een onzin. Niemand hoeft te assimileren. Dat doen Hollanders in het buitenland ook niet, dat doen Duitsers niet, Finnen niet, Amerikanen niet en andere moeten daar ook niet toe gedwongen worden.

Het is ook misselijk. Wilders lijkt het ook vooral te doen om te provoceren. Ordinaire aandachttrekkerij dus. Niet alleen is het juist niet willen assimileren iets wat allochtonen al heel lang en heel hard roepen, maar daarnaast kan ik gewoon niet geloven dat hij dit gedaan krijgt en dat weet hij zelf ook vast.

Wilders is de fase van populisme nu echt voorbij. Het is tijd voor een nieuw woord. Ik stel voor poepulisme.

poe·pu·lis·me (het ~)
1 Compleet oppervlakkige, volledig demagogische betoogtrant van Geert Wilders
 

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

7 comments

  1. Dat je je nog druk maakt om zo’n figuur, maar het woord poepulisme heb je leuk bedacht. Dat moet vaak gebruikt worden, zodat het in de Van Dale komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit