Thou shalt not steal

Het reformatorisch Dagblad (niet bereikbaar op zondag) meldt dat van de tienduizenden Bijbels die jaarlijks door de bijbelvereniging in hotels en vakantiebungalows worden verspreid, zo’n 1200 worden gestolen.

Een gestolen Bijbel. Ik vraag me altijd af of het dan nog werkt. Ik bedoel, er staat toch nadrukkelijk in dat je niet mag stelen. Het lijkt dan ook niet onlogisch dat bijbels het gewoon niet meer doen als je ze steelt uit je hotelkamer. Ik zou er bijvoorbeeld geen duivelsuitdrijving meer mee proberen, dat kan met een gestolen Bijbel grote problemen opleveren!

Ik heb zelf ook een “gestolen” Bijbel. Toen ik op Aruba op school zat kreeg ik godsdienstlessen. De Bijbel die ik voor dat vak gebruikte was van de bibliotheek. Toen ik ‘m weer in moest leveren vergat ik dat natuurlijk eindeloos, totdat het eigenlijk gewoon geen zin meer had. Althans, dat vond ik toen.

Ik heb diezelfde Bijbel nog steeds in mijn kast staan trouwens. Intussen vind ik dat ik de rechtmatige eigenaar ben van deze schoolbijbel. Maar ik heb me er jarenlang echt schuldig over gevoeld, dat ik dat ding in mijn bezit had. Nu staat hij naast de Tora, de Koran, the book of Mormon en een boek van de Dalai Lama gelukkig te wezen. Naar mijn idee doet mijn Bijbel het gewoon weer en mocht er iets moeten worden uitgedreven, dan kan ik je in ieder geval helpen.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

  1. Kan dat wel, al die religieuze werken naast elkaar? Niet voor niets luidt het spreekwoord over stellen van gemixed geloof “Twee geloven op één kussen, daar slaapt den duivel tussen”. Zou dat dan ook niet gelden voor religieuze werken?

    Trouwens.. ik realiseer me nu dat ik mijn verzameling Hindoestaanse en Boeddistische afgodsbeeldjes allemaal door elkaar op één plank heb staan. En er slingert een kleuterbijbel door huis. Oeps…

    Ik denk dat er bij mij niets meer uit te drijven valt. Ik denk eerder dat ik allerlei verdachte entiteiten mijn huis índrijf.

  2. “Met vier religies op de plank, dan slaapt de duivel op de bank”. Oud-Hollands gezegde, echt waar! Ik zou maar uitkijken, als ik jou was! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit