Trrrring

Heb jij dat ook. Zo’n la met allemaal oude mobieltjes erin? Ik dus wel. De meeste van die dingen zijn niet meer te gebruiken. Na twee telefoontjes moeten ze alweer aan de lader en dan wordt het mobiele deel van de telefoon een beetje opgeheven. Weggeven is dus niet echt een optie, want wie wil nou een telefoon die niet echt meer werkt? Dus bewaar ik ze maar, want weggooien gaat me ook te ver. Toch voel ik me er wel een beetje schuldig over. Toen ik ze kocht waren die dingen reteduur. En dan een jaar, maximaal 2 jaar later zijn ze niks meer waard. En een rotzooi dat die telefoontjes geven qua vervuiling.

Nou dat laatste daar las ik net goed nieuws over. Het is natuurlijk maar een begin, maar als je dat goed doet, heb je nog maar de helft van het werk over (zegt men):

HELSINKI – Het Finse Nokia heeft donderdag samen met andere grote spelers op de markt voor mobiele telefoons een lans gebroken voor een beter milieu. De ondernemingen hebben afgesproken samen op te trekken tegen de schadelijke stoffen die vrijkomen bij de productie van de apparaten.

De groep ondernemingen, waaronder Motorola, Panasonic, France TΓ©lΓ©com, Intel en Vodafone, wil verder het gebruik van bepaalde schadelijke en milieu-onvriendelijke materialen bij de fabricage van mobieltjes stopzetten. Ook moet het aantrekkelijker worden om meer oude mobieltjes te recyclen.

Als ze nou ook nog langer meegaan, dan komen we wel ergens.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit