Wat ik wil

Weet je wat ik nou wil:

Leven in een wereld waarin we om elkaar geven. Gewoon als mens. Ongeacht huidskleur, afkomst, religie en andere zaken die niet afdoen aan het feit dat we meer hetzelfde zijn dan van elkaar verschillen.

Leven in een wereld waarin vrouwen hetzelfde verdienen als mannen. Omdat dat gewoon is. Omdat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn.

Leven in een wereld waarin mensen niet onderdrukt worden. Omdat we begrijpen dat elk mensenleven waardevol is.

Leven in een wereld waarin burgers zich verantwoordelijk voelen voor de maatschappij en niet wachten tot politici hun problemen oplossen. Omdat politici ook maar mensen zijn.

Leven in een wereld waarin niet 1 op de 4 vrouwen mishandeld worden. Maar vrouwen zich veilig kunnen voelen en niet in worden gezet als middel om oorlog te voeren.

Leven in een wereld waarin dieren ook erkend worden als waardevol leven. En niet mishandeld worden, alleen zodat wij dat kippie lekker goedkoop kunnen eten.

Leven in een wereld waarin kinderen niet als slaven worden gebruikt, worden mishandeld en worden opgesloten.

Leven in een wereld waarin ook de mensen die alles al hebben zich druk maken om mensen die weinig of niks hebben.

Leven in een wereld waarin mensen zich realiseren dat ook de mooiste maatschappij leefruimte nodig heeft en het milieu belangrijk is en niet alleen het domein van bomenknuffelaars.

Leven in een wereld waarin – we voordat we oordelen – ons eens indenken dat we wél in die vreselijke situatie zitten, hoewel we nu bijna niet kunnen geloven dat het ons zou gebeuren. En ons dan afvragen hoe wij dan behandeld zouden willen worden.

Leven in een wereld waarin we ons realiseren dat het feit dat we hier zijn geboren GELUK is en dat het net zo goed ander had kunnen zijn.

Leven in een wereld waarin we solidair zijn en mededogen een van de belangrijjste eigenschappen is die wij als mensen hebben.

Ja en dan ben ik misschien naief. En nee, misschien is deze wereld helemaal niet haalbaar. Maar nu al opgeven. Nu al de strijd voor die wereld staken…Dat zal ik nooit doen. Nooit! Want leven in een wereld waarin alleen mensen wonen die niet geloven in een mooie toekomst, dat wil ik niet.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

13 comments

 1. Ja, ja, Xaffie de paffie. Hoe groot wil jij jouw wereld eigenlijk maken? Overigens vind ik het wel loffelijk, dat je zo denkt en als ik je zou kunnen helpen, dan zou ik het zeker doen. Misschien doe ik het door op jou te stemmen.

 2. Er zouden zowiezo meer Marten Luther Kings op de wereld moeten zijn. Met klagen en aan de zijlijn staan kom je er zowiezo niet. Jouw wereld is een mooie, Xaf. En misschien is het niet haalbaar, maar als je het niet probeert gebeurt er zowiezo niets.

 3. Er waren door de geschiedenis heen talloze zaken waarvan men dacht dat die eeuwig zouden duren. Toch zijn er grote veranderingen geweest. Ben het dus niet met je eens.

  @Laurent: kreeg ‘m gisteren ook in de bus. Cool man! 🙂

 4. Xaviera, vroeger toen de aarde dunbevolkt was waren er al grote problemen.. en nu is de wereld helemaal dichtbevolkt.. en met technologie en wapens..

 5. ik heb gelezen dat je nu in de politiek zit. Met sommige standpunten ben ik het wel eens. Veel succes met de verkiezingen. Hoop dat je veel stemmen krijgt. In ieder geval 1 want ik weet toch niet waar ik op moet stemmen.

  oude kennis

 6. ik kom uit den haag. heel veel geluk volgende week met de verkiezingen. ben erg trots op je.

  oude kennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit