Creatief met LOI

Ik ben sinds kort begonnen aan een cursus Creatief Schrijven bij de LOI. Niet omdat ik denk dat ik van deze cursus creatief leer schrijven. Ook niet omdat ik nou weet wát creatief schrijven is en het graag wil leren. Eigenlijk vooral omdat ik steeds minder schrijf. En hoe minder ik schrijf….hoe minder ik schrijf.

Nu staat er in mijn hangkamer (iedereen zou een eigen hangkamer moeten hebben) een blauwe map van de LOI. Er valt blijkbaar veel te vertellen over creatief schrijven, want de map zit propvol papier. Hoewel ik de map al een week in huis heb, ben ik nog niet begonnen aan mijn cursus. Om exact dezelfde reden dat ik steeds minder schrijf: geen tijd. Dat schiet dus niet op.

Gelukkig is er een incentive. Als ik alle huiswerkopdrachten maak, krijg ik namelijk een heus certificaat van de LOI. Een certificaat dat ik achter mijn bureau aan de muur kan hangen. En als dan iemand twijfelt aan mijn kunnen op het gebied van creatief schrijven, kan ik er even subtiel naar wijzen. Het liefst met mijn kin, want je wil niet teveel nadruk leggen op dat soort dingen. Het intimideert toch een beetje he.

Vandaag ga ik dus echt van start met de eerste opdracht. Die luidt: leg een notitieblok naast je bed en begin elke dag met het volschrijven van 3 pagina’s met wat er ook op dat moment in je opkomt. Of zoiets he. In het kader van de crusus schrijf ik de opdracht ook maar even creatief op. Ook in het kader van geen zin hebben om naar boven te lopen.

Anyways, mocht ik tijdens deze cursus wat zinnigs schrijven (ik geef geen garanties – het is geen voorwaarde om het certificaat te krijgen), dan plaats ik het op mijn weblog. Lukt dat niet, dan is dit zeer waarschijnlijk het laatste postje over deze cursus.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

  1. Jij was toch al in een studie begonnen… psychologie of filosofie of iets dergelijks? Of doe je die ernaast? Druk bazinnetje ben je 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit