Zijn er misschien ook party-lezers in de zaal?

Ik las trouwens net een bericht op nu.nl over Idols zangeres Raffaëla, in een interview met party deed zij de volgende uitspraak over haar pasgeboren kroost:

Verder zou de donkere Raffaëla blij zijn met de lichte huid van haar kindje. “Ik worstel er zelf ook altijd mee en daarom zou ik dat mijn kind niet willen aandoen”, zegt zij in het weekblad.

Nou vertrouw ik Party niet zo en het zal dus wel compleet uit de context zijn getrokken. Toch ben ik benieuwd wat ze dan precies heeft gezegd. Heeft ze zoveel last gehad van discriminatie? Is het moeilijk geweest om de juiste make-up te vinden? Is het genant om naar de zonnebank te gaan? Vindt ze het vervelend om zwart te zijn? Ik vond het een nogal vage uitspraak. Is er iemand hier die de Party leest en alle idols winnaars in de gaten houdt? En kan die persoon misschien een licht werpen op wat hierachter zit?

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

5 comments

  1. Ik denk dat het door Party uit de lucht gegrepen is. Elk persoon van donker ras zal toch wel weten dat een negroïde baby verschillende “kleurenstadia” doorgaat voordat hij of zijn de definitieve kleur krijgt. Het dochtertje van een hele goede vriendin van me werd volledig blank geboren, en is nu toch echt behoorlijk donker. (Ze is halfbloed Surinaams). En nog heeft ze twee gezichten.. op de ene foto is ze gewoon blank, en op de andere echt negroïde. Ik denk eerder dat Raffaëla een opmerking heeft gemaakt die enigszins verwijst naar de huidskleur, wat vervolgens door Party volledig uit zijn verband is getrokken. Daar zijn dergelijke bladen goed in.

  2. He, toch heb ik het vaker bij mensen gemerkt. Niet eens alleen mensen met een hele donkere huid, maar ook mensen met een Meditteranees kleurige huid zoals ik. Het is gewoon een kwestie van smaak en zelfacceptatie. Blijkbaar zijn er mensen met een mooie kleur (wees er trots op) die een hele blanke huid mooier vinden. Het is dan op zich ook logisch dat ze een blank kind willen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit