Sorry hoor

En dan de eerste gastbijdrage op xa4a.net. Jan bijt het spits af en wie weet volgen er nog meer. Heb jij ook een bijdrage aan mijn site, laat het dan even weten. 

Minister Verdonk wil excuses. Niet van haar ouders, niet van de man die met zijn tractor over haar hoofd is gereden en zelfs niet van de man die haar lippen heeft gestolen en ze aan de armen heeft gegeven. (armen met lippen, dat ziet er raar uit…) Nee, minister Verdonk wil excuses van Aboutaleb.

Aboutaleb verweet Verdonk namelijk dat ze politiek gebruik heeft gemaakt van de situatie na de moord op Theo van Gogh.

NEEE!!!! NEEEEEEE!!! Dat heeft ie toch niet gezegd!!! Waarom in godesnaam!!! Zoiets zeg je toch niet, het is zo… Zo onmenselijk om dat te zeggen…

Kom op zeg!!! Verdonk eist excuses. Verdonk eist tegenwoordig overal excuses voor. Ze is zich kennelijk niet bewust van haar positie en het oer-Hollandsche spreekwoord; “Hoge bomen vangen veel wind.” Als je in de politiek werkzaam bent gaan er mensen het niet met je eens zijn en nare dingen over je zeggen. Fact of life. Deal wit it. En hou in godsnaam op met zeiken!

 

Een voorbeeld waaruit blijkt dat Verdonk zich niet helemaal realiseert wat haar positie is, is de manier waarop zij zich alles persoonlijk aantrekt.
Als de campagne 26.000 gezichten het beleid van minister Verdonk aan de kaak stelt, slaat zij terug door vertrouwelijke informatie uit de dossiers te gebruiken voor haar tegen campagne. Hierbij volledig voorbijgaand een de rechtstatelijke beginselen en enpassant de privacy van de asielzoekers volledig schofferend.

Als de minister haar Ayaan-debacle beleeft, dwingt zij -zonder dat daar enige (rechts) grond voor was- Ayaan een verklaring te onderteken dat zij Verdonk op het verkeerde been heeft gezet. Toegevoegde waarde; nul komma nul… Slechte een stukje persoonlijke genoegdoening voor minister Verdonk, die haar positie hier misbruikt door Ayaan te chanteren de verklaring te ondertekenen. De minister doet dit door gebruik te maken van haar feitelijke machtspositie, zij heeft namelijk geen enkele legitieme reden om Ayaan haar paspoort te onthouden. Maar toch moet er getekend worden.
Klein. En min.

Als er brand is geweest in een cellencomplex haast minister Verdonk zich om te roepen dat er adequaat is gehandeld. Nog voor dat er ook maar enig onderzoek is gedaan. Naar later blijkt is er alles behalve adequaat gehandeld. Komt Verdonk terug op haar woorden? Is zij recht door zee? Nee! Ze draait en zwamt wat en lijkt te willen zeggen; dan hadden die asielzoekers ook maar uit zichzelf moeten moven toen ze hier van mij niet mochten blijven.

De minister lijkt niet te begrijpen dat zij als beleidsmaker zich aan andere regels moet houden dan de gemiddelde burger op de straat.
Dit blijkt ook uit haar dringende behoeft aan excuses zodra er maar iets naars over haar wordt gezegd. Verdonk dient zich te realiseren dat zij een overheidsdienaar is en moet ophouden zich zo kleinburgerlijk op te stellen. Daarbij is haar gedrag in goed Nederlands te omschrijven als detournement de pouvoir (ook wel misbruik van bevoegdheid). Iets waarvoor de overheid in bestuursrechtelijke zaken hard wordt afgerekend.
Het is mij nog steeds een raadsel waarom de kiezer Verdonk hier nog niet op af heeft gerekend. De vrouw die roept dat ze recht door zee is, is alles behalve dat!!! Ze is laaghartig en achterbaks en gebruikt haar positie om haar gekrenkte zieltje te wreken op degenen die haar toorn hebben opgewekt.

In het bedrijfsleven zou een defensief, weinig stabiel en gewoonweg vervelend persoon, niet lang overleven. Het is mijn stellige overtuiging dat ook de B.V. Nederland een stuk beter af is zonder deze kleinzielige brokkenpiloot.

21 oktober 2006 – Jan

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

8 comments

 1. Xaviera, je hebt gelijk, maar nu? Is het misschien toch beter te vertellen hoe GroenLinks en vooral jij het van plan bent te doen dan jouw energie te verspillen aan Verdonk?

 2. @Vedat: Dit is (zoals er ook boven en onder staat) niet door mij geschreven.

  Daarbij vind ik zolang Verdonk nog te ongestoord haar gang kan gaan, dat het geen tijdverspilling is om aandacht aan haar te besteden.

 3. Als je het je lukt haar weg te krijgen, dan is het zeker geen tijdverspilling, Xaviera.
  Dat bovenste regeltje, zo klein, heb ik niet gelezen. sorry.

 4. Verdonk schoffeert er op los, maar heeft zelf buitengewoon lange tenen.
  Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik verre van gecharmeerd ben van Aboutaleb, maar goed, daar gaat her hier niet om.

 5. En het is ook NOOOIT de bedoeling geweest iemand te kwetsen, zoals Aboutaleb nu weer zegt.

  Het zou wel eens verfrissend zijn als er eens een politicus ronduit zou beweren dat het wel degelijk de bedoeling was een andere politicus te kwetsen. Gewoon omdat die ander voortdurend als een olifant door de gevoeligheden van anderen klost, zodat die ook eens weet hoe dat voelt.

 6. Ben zeker geen Verdonk fan maar ik kan wel begrijpen wanneer bv 1 persoon van de 26.000 de publiciteit zoekt en niet het hele verhaal verteld dat de minister genoodzaakt is om de rest mee te delen aan het publiek..

  Anyway na zoveel fiascos waarom nam ze geen voorbeeld aan Donner en Dekker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit