Wee Wee Wee

Pedagogisch verantwoord speelgoed: brrrrr, wat een gruwel. Houten puzzels, houten poppen, houten spenen, houten alles. Ik heb er nog nachtmerries van. Toch lees ik net over een pedagogisch verantwoord spelletje (niet van hout) dat ik nog wel een kansje wil geven.

Food Force luidt de naam van deze pedagogisch verantwoorde versie van Age of the Empires. In het spel moeten spelers het eiland Sheylan helpen heropbouwen na een crisis. Voedselpakketten droppen, hulppakketten afleveren en de basis leggen voor de toekomst.

Food Force werd ontwikkeld door de World Food Programme en is beschikbaar in zeven talen. Ik vind het weer eens een mooi voorbeeld van hoe je het internet in kan zetten om iets uit te dragen. Bedrijven – ook uit de non-profit sector – die de taal van internet begrijpen vinden in het digitale medium een grote bondgenoot.

Tot op de dag van vandaag wordt er in Nederland nog steeds niet optimaal gebruik wordt gemaakt van het wereld wijde web. Nederland heeft een erg hoge internetdichtheid (In 2004 gebruikte 73% van alle personen in Nederland internet) en juist dat gegeven biedt kansen. De kans om je waar te verkopen, maar ook de kans om bijvoorbeeld de politiek te beinvloeden. In Amerika zijn talloze weblogs die deze kans met beide handen aangrijpen en ook succesvol zijn. Een quote van wikipedia over politieke weblogs in Amerika: ” Above all, political blogs have unquestionably shaped the political arena including the voters and the political leaders.”

 

In Nederland begint het langzamerhand ook wel te komen, maar afgezet tegen die hoge internetdichtheid zou je meer mogen verwachten. Serieuze blogs die de ambitie hebben het politieke landschap te beinvloeden zijn nog steeds schaars. Maar of dat nou ligt aan de onwil om ze te maken of de desinteresse van de Nederlandse surfers, is mij nog niet helemaal duidelijk. Blogs als Sargasso of WijblijvenHier worden goed bezocht, waaruit je zou kunnen concluderen dat de interesse er wel is. Feit is natuurlijk dat het onderhouden van een dergelijke blog zeer arbeidsintensief is. Zelfs het bijhouden van een inhoudelijk minder ambitieus logje – weet ik uit ervaring- kost de nodige tijd, energie en toewijding. Samenwerkingsverbanden zoals Sargasso en WijBlijvenHier zijn dan ook de meest houdbare vormen. Maar goed, ik ben vreselijk afgedwaald……

Food Force dus. Ik heb het zelf nog niet uitgetest, mijn werkgever wil namelijk graag dat ik werk verricht op kantoor. Maar heb je breedband, dan lijkt het me de moeite van het proberen waard.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

8 comments

  1. Pingback: biotek ephedrine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit