Zondagmorgen

Zondagochtend. Ik lig nog heerlijk op bed. Veilig onder de warme deken en nog half in het land der dromen. Mijn kat is naast me gekropen en spint alsof zijn leven er van afhangt. Het raam staat open voor de frisse lucht die elke roker in slaapmodus hard nodig heeft. Op straat is het nog stil. Het is te vroeg voor de mensen die zondagochtend op pad gaan. Te laat voor de feestgangers die beschonken de weg naar huis proberen te vinden.

De wakkere wereld probeert grip op me te krijgen. Maar dromenland wil me niet laten gaan. Het is er warm en mooi. Alles gaat er zoals ik wil. Niemand loopt uit de pas. Heerlijk. Als ik toch mijn ogen bijna open dreig te doen, trek ik de deken nog verder over me heen en knijp mijn ongehoorzame ogen keihard dicht. Slapen wil ik.

Tuut tuut tuut tuut tuut

Ik schiet overeind. In mijn slaperige toestand sta ik binnen 1 minuut naast mijn bed. Ik moet werken. Dan starten ook mijn hersenen op. Verdomme. Ik ben vergeten de wekker uit te zetten. AAAAHHH. Nadat ik de stekker van dat idiote ding er met enige agressie uit heb getrokken, kruip ik weer onder de deken. Gelukkig, het is nog warm. Dromenland heeft echter haar poorten gesloten:”Sorry we’re closed”

Dan maar opstaan. Lang leve de wekker.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

17 comments

 1. hey een politicus slaapt toch in een lijkenkist, net als graaf Dracula en ontwaakt toch alleen als hij of zij de wereld gaat zuigen met zijn politieke ongein πŸ™‚

 2. Waarom geen dier in je bed? Ik heb er vaak genoeg drie tegelijk op bed.. en dan heb ik mijn vriend nog niet eens meegeteld…

  HygiΓ«ne is een verzinsel van het rijke Westen πŸ˜€

 3. Een dier in bed is niet echt fris..

  en je hele bed komt onder de haren.

  en een dier heeft zijn plek in het huis of in de tuin en dat is zeker niet het bed!

 4. Nee BTS …JOUW dier heeft een plek in de tuin of where ever. Mijn dier heeft een eigen plek in Mijn bed πŸ™‚ Is gezellig hoor. je weet niet wat je mist.

 5. Kijk dit gaat mij dan weer te ver:

  Amerikaan gearresteerd na seks met pitbull

  Uitgegeven: 23 oktober 2006 14:38

  AMSTERDAM – Een 26-jarige Amerikaan is donderdag aangeklaagd op verdenking van seks met zijn hond. De man werd de avond daarvoor betrapt door zijn echtgenote, die met behulp van een mobiele telefoon enkele foto’s maakte en de politie waarschuwde.

 6. Xav, verdiep je eens in de belevingswereld van een dier. Er moet een groot verschil zijn tussen mens en dier. door hem of haar in je bed te laten slapen (ff terzijde of het vies is of niet) geef je het dier het idee gelijkwaardig te zijn.

  Er zijn mensen die dieren hebben die alleen in hun bed willen slapen..

 7. Ja want dieren hebben namelijk ideeen. Die liggen dan op bed en denken: jeetje nu ben ik gelijkwaardig. Wat nu? Oh neeeee. Wat een verantwoordelijkheid.

  Ja, je hebt gelijk. Dit is gewoon dierenmishandeling.

 8. Je onderschat dieren. Er zijn mensen die zijn aangevallen door hun eigen dieren omdat ze niet van het bed wilde gaan!

 9. Kan ook een maandagochtend zijn, mijn twee poezen aan de ene kant en de hond in het midden, en dan die rot wekkerrrrrrrr. Maar Xaviera, ik steun jou als kandidaat voor GL!!!!

 10. Gelukkig mogen we nog altijd zelf bepalen of een dier gelijkwaardig is of niet. Mijn katten nemen een prominente plaats in in ons gezin, en ze mogen (grotendeels) slapen waar ze zelf willen. Maar als ik ze daar weg wil hebben gaan ze.. zonder problemen.

  Ik zal het nog erger vertellen.. één van de katten slaapt zelfs nog wel eens op het bed van mijn zoon! En nog erger: op het aankleedkussen van mijn dochter! Maar gek genoeg zijn mijn kinderen echt nooit en te nimmer ziek…

  Dus laat ons vies en onhygiΓ«nisch zijn.. het boeit me eerlijk gezegd niet zo πŸ˜€

 11. Zo word ik nog steeds niet geaccepteerd door de kater van de overbuurman. Althans, als-ie achter glas zit. Dan durft-ie wel. Zonder glas tussen mij en hem doet-ie ineens heel lief. Terwijl ik hier toch al elf jaar woon en hij nog maar een jaar.

  Leuk trouwens, om je eens live te zien, Xaviera, zojuist bij Lijst0!

  Denk ik dat nu maar, of verft Wouter Bos ineens zijn haar? Die had toch een beetje grijzende slapen, en nu zie ik daar ineens niks meer van. Ziet er ietsjes onbenulliger uit; tactische fout volgens mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit