Da’s nou vervelend

Shit, nu moeten we het probleem ook echt hier op gaan lossen.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

18 comments

 1. Welk probleem precies?

  Niet dat ik het eens ben met wat hij heeft gezegd (zeker niet), maar TvG en AHA waren/zijn zelf ook geen lieverdjes, dus waar iedereen zo spastisch over doet begrijp ik niet helemaal….

 2. @suus: Sarcasme? Het uitzetten van de beste man was wel heel makkelijk geweest natuurlijk. Ik las vandaag dat hij uiteindelijk oproept tot het sturen van gematigde brieven aan het CDA en de VVD. Oeehhh! Gevaarlijk. Maar geef een jornalist een stok en slaat je er gelijk mee voor je hoofd.

 3. @ Tijs: vraag je nu of ik het sarcasme van Xav snap, of “verwijt” je mij sarcasme? In ieder geval doelde ik op de mening van heel veel NLers, namelijk dat dit soort uitingen een probleem is en dat dat op te lossen is door iedereen maar te pas en te onpas het land uit te gooien. Maar ik vind die uitingen dus geen probleem, dat was mijn punt.

 4. @Suus: helemaal met je eens. Maar sommige mensen, met mindere kappers, worden er wel vreselijk spastisch van. En worden dan weer zo megablij van simpele “oplossingen”.

  @Tijs: NEEEEEEEEEEEEE geen ingezonden brieven.

  @Pascal: ja maar wie zijn nou de echte angstzaaiers??

 5. Xaviera, vind jij dit soort uitingen een probleem ? Zo ja wat ga je er aan doen als je straks volksvertegenwoordiger bent ? Zo niet, wat ga je zeggen tegen de mensen die het wel een probleem vinden ?

 6. Als ze dit soort uitingen moeten gaan aanpakken kunnen ze strax de halve Marokkaanse bevolking eruit knikkeren. Ikzelf zou al 100X teruggestuurd moeten zijn. Oeps, bijna alweer vergeten dat de vrijheid van vrije meningsuiting (gesupport door Theo en Ayaan) niet geldt voor allochtonen.

 7. Ik vind dit soort uitingen niet per definitie een probleem. Als mensen een vreselijke ziekte toewensen een reden was om mensen Nederland uit te sturen, dan was half Den Haag al op het vliegtuig gezet.

  Als iemand een uitspraak doet en een ander vindt dat niet door de beugel kunnen, dan kan deze persoon in deze ons mooie systeem naar de rechter stappen en het daar tegen het recht op vrije meningsuiting laten toetsen.

  Daarbij hebben wij een hele mooie rechtsstaat. De basis daarvan is dat de burgers zich beschermd weten tegen de machtige overheid. Mevrouw Verdonks machtspolitiek gaat regelrecht tegen de rechtsstaat in. Gelukkig komt ze er zelden mee weg in praktische zin. Ik vind de straf die zij voor ogen had nogal disproportioneel. En ben het er dus niet mee eens.

  Als iemand anders vindt dat dit soort uitspraken niet mogen, dan mag deze persoon dat niet alleen vinden, maar natuurlijk ook zeggen: dat is nou het mooie van de vrijheid van meningsuiting.

  Maar hen naar de mond praten zal ik niet doen. Ook niet als kamerlid. Ik hoef de mening van anderen niet te delen enkel en alleen omdat zij een mening zijn toegedaan. Ik zou hen – net als nu – het bovenstaande uitleggen.

 8. @X: “Ik vind dit soort uitingen niet per definitie een probleem. Als mensen een vreselijke ziekte toewensen een reden was om mensen Nederland uit te sturen, dan was half Den Haag al op het vliegtuig gezet.”

  Vele malen. En daar raak je de kern van de zaak. Nieuwe Nederlanders zijn geen Nederlanders, maar aspirant-Nederlanders. Ze moeten zich nog bewijzen, net als een nieuwe, spierwitte collega of buurman. Als ze daar in falen dan hebben ze het voordeel van de twijfel verloren, in de beleving: verspeeld.

  Dat is normaal sociaal (groeps)gedrag. Misschien is die werkelijkheid in spanning met de wet, maar zegt dat niets over de wet? Misschien is diezelfde werkelijkheid niet utopisch, maar dat zegt misschien wel iets over de betrekkelijkheid van het utopisch concept.

  Een meer tastbare vraag is dan ook: Wanneer beschouwen we aspirant-Nederlanders als gevestigd? Wanneer worden ze aanvaard door de grote groep? Wanneer en hoe promoveren ze? Kunnen ze zowiezo wel promoveren, of stellen we doodleuk arbitraire en opportunistische eisen… omdat we het kunnen?

 9. ja, dat puntje was ik even vergeten Suus. Heel Den haag dus, behalve Suusje πŸ™‚

  @Hopla: ik accepteer die eisen niet en wil niet gepromoveerd worden. 4get it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit