peuken

Wat wonen we eigenlijk in een lelijk land als een uitgedrukte peuk als Geert Wilders 6 tot 8 zetels kan krijgen.

Wel fijn dat de SP het goed doet. Conservatief links is nog steeds links en dat is al een heel eind in de goede richting!

Eerdmans van EenNL stap eruit als de partij maar 1 zetel haalt. Jammer………

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

31 comments

 1. Ik wil morgen wel graag nog 1 uitslag weten: hoeveel voorkeurstemmen jij nu hebt gehaald.
  Verer is het eigenlijk een beetje treurige uitslag. De ‘linkse’ minderheid in Nederland heeft laten zien dat ze wel eens wat anders willen dan PvdA en Groenlinks. En nog veel te veel kiezers blijken echte masochisten te zijn. Die laten zich opnieuw 4 jaar tillen door wormen en aarde.

 2. @Laurent: precies die je daar benoemt πŸ™‚

  @Peter: Ik heb zelf nog geen idee hoe ik aan die info moet gaan komen. Maar zodra ik het weet, zet ik het hier neer.

  @Vedat: er is zeker sprake van een tendens tot verlelijking! Zo sneu was het vroeger niet met de sfeer in de NL politiek gesteld.

 3. Mijn vriend heeft Balkenende gestemd.. ik zal aan hem doorgeven dat hij een comateuze sufkop is! πŸ˜€

  En een lelijk land? Neuh.. als je kijkt naar de enorme winst van de SP, dan kan je toch niet zeggen dat dit land verlelijkt…. en anderstemmende minderheden heb je overal ter wereld, niet alleen in NL!

 4. Ja.. dat is waar. Dat de categorie domme mensen, die stomweg geloven in iemand die ze precies datgene vertelt wat ze willen horen om zo populariteit te winnen, daar kijk ik ook van op!

 5. Het is natuurlijk wel erg, dat mensen zo stemmen, Xaffie. Daarmee is echter niet de Nederlandse politie lelijk, dat gaat te ver. Aan de andere kant kun je jezelf ook afvragen hoe dat komt. Ieder mens krijgt namelijk de reactie die hij of zij oproept. Er is ook een andere kant aan, Xaffie. Je kunt niet ongestraft maar kritiek leveren op de Nederlanders en dat is toch wat veel allochtonen doen. Ze blijven maar schreeuwen, dat ze gediscrimineerd worden en vaak ten onrechte. Als ik soms het commentaar hier zie van Suus, dan word ik daar ook wel eens kwaad over. Zoveel haat als er uit spreekt. Ik kan veel voorbeelden noemen, maar dan ben ik op dezelfde manier bezig. Het getuigt alleen van domheid als je je tegen andere mensen en bevolkingsgroepen verzet. Wat niet wil zeggen, dat je er begrip voor moet hebben, dat is weer iets anders.

 6. Het is hetzelfde als 1 Antilliaan een criminele feit pleegt zijn alle Antillianen criminelen..
  Men blijft praten over het slechte en in dit geval is dat ook. meer dan een half miljoen Nederlanders is duidelijk een racist.. erg veel vooral voor een multiculurele samenleving en Nederland is al honderden jaren bekend met andere culturen.. Dankzij of ondanks de WIC en VOC heeft Nederland andere landen bezet en dingen overgenomen. Ook zijn er al sinds de middeleeuwen buitenlanders die zich in Nederland vestigden.. en toch is een aanzienlijk deel openlijk racist.. Dat is veel erger dan de stemmenwinst van de SP!

 7. @Vedat’: waar baseer je op dat het onterecht is? Heb je mij dat horen doen: kritiek leveren die onterecht is of schreeuwen. En laat ik voorop stellen dat ik in Nederland ben geboren en net zoveel recht heb als iedere ander om kritiek te leveren. Wat is dat nou weer voor onzin???

 8. Nog een keertje mijn reactie lezen, Xaffie. Ik heb het niet over jou gehad. Het enige waar ik het niet mee eens benis jouw uitspraak, dat de Nederlandse politiek lelijk is.
  Natuurlijk mag iedereen kritiek hebben, jij en ik, maar ook Wilders. Dat wil niet zeggen, dat je het met elkaars eens moet zijn. Daar mag je ook weer kritiek op hebben, maar om nou gelijk de hele Nederlandse politiek over één kam te scheren omdat Wilders 9 zetels heeft, is wel kortzichtig. Het is natuurlijk jammer, dat het is gebeurd.
  Maar ik heb eigenlijk al te veel gezegd. Jouw reactie op de mijne is onzin, Xaffie. Jij trekt je iets aan, dat ik totaal niet heb geschreven.

 9. Niet de politiek: nederland. Niet lelijk, maar aan het verlelijken. Jij zegt dat allochtonen geen kritiek mogen hebben. Dat die kritiek dan ook nog eens vaak onterecht is. Ik ben allochtoon ergo je spreekt mij aan ergo ik reageer πŸ™‚

 10. Wat wonen we eigenlijk in een lelijk land als een uitgedrukte peuk en wat is het verschil? Ik ben ook allochtoon en ik zeg niet, dat allochtonen geen kritiek mogen hebben. Natuurlijk mag dat, alleen je kunt niet ongestraft kritiek leveren. Dat geldt voor iedereen, Xaffie. Dat jij je aangesproken voelt, dat is ten onrechte, want ik heb nergens kritiek op jou gehad en dat jij je aangesproken voelt heeft meer met jou te maken, dan met het feit, dat je allochtoon bent, zoals je zelf zegt.

 11. Ik dacht dat jij geen allochtoon was overigens? Deels Duits toch? Dat is geen allochtoon. Niet dat het uitmaakt hoor, was gewoon benieuwd.

  Maar even for the record: welke kritiek van allo’s heb jij het dan over?

  Dat laatste is een beetje reversed psychology. Cute.

 12. We wonen in een afgrijselijk land! Deze verkiezingsuitslag is zwaar pet (vrij naar Lousewies, haha)! Iedereen doet zo hysterisch over de SP, maar links gaat er in totaal maar iets van 6 stemmen op vooruit. Ik vind dat niet bepaald “earthshattering”….

 13. Xaffie, uit jouw Begrippenlijst van een paar dagen terug even een greep;
  Allochtoon: iemand die zelf, of van wie een van de ouders, in een ander land is geboren.
  Ik ben dus wel degelijk volgens die begippen een allochtoon, maar in goed gezelschap, want de koningin is eenzelfde allochtoon.
  Nou bestond het woord allochtoon nog niet, toen ik jong was. Ik ben er dus later achter gekomen, dat ik het was. Stel jij je maar eens voor hoe het is voor een Duitser in Nederland zo vlak na de oorlog. Nog steeds zijn Duitsers alles behalve geliefd en doen daarin niet onder voor andere allochtonen, Xaffie. Het enige voordeel is, dat het mij niet aan te zien is, maar vraag mij niet los te barsten, want je zult het waarschijnlijk niet geloven.

  Ik kan natuurlijk wel zeggen wat mij soms stoort, alleen wil ik dat niet bij de allochtonen in de schoenen schuiven. Ik ga er vanuit, dat niet de allochtonen kritiek hebben, maar dat bepaalde mensen kritiek hebben. Net zo min als je Nederlanders over één kam kunt scheren, kun je dat met allochtonen doen. Het feit, dat ik nu al praat over Nederlanders en allochtonen, stoort mij al, Xaffie.

 14. niet gestoord worden. Maar je hebt in het eerste deel (!) gelijk. je bent inderdaad allochtoon. Ik zat te denken aan de veel ernstigere vorm van allochtonie: Niet-Westerse allochtonie. Dat heb ik onder de leden πŸ™‚

 15. Duits niet allochtoon. Mmmm, dat vraagt om een wetswijziging. Wat een onzin.
  Ik ben ook niet blij met Greta Amadeus Wilders met zoveel zetels in de kamer, maar wat ik wel leuk vind, is dat Nederland “kleurrijker” is gaan stemmen: het palet van links naar rechts is kleurrijker geworden, en met name de grote partijen zijn erop achteruit gegaan. Dat vind ik toch wel een afspiegeling van een pluralistische maatschappij.

 16. @ Amiek: ik snap wel wat Xav bedoelt. “Allochtoon” heeft zo’n negatieve bijklank gekregen de laatste jaren, dat het haast synoniem is geworden met zwart, achterlijk, aartslui, crimineel en/of extremistisch. Dat kun je niet vergelijken met het allochtoon-zijn (naar de letter van de wet) van een blanke Duitser, of zelfs iemand met Indische roots. Iemand die dat wel doet, weet overduidelijk niet wat het is om ECHT en structureel te worden gediscrimineerd; een Duitser (m/v) wordt niet reeds vanwege zijn naam afgewezen voor een baan, vanwege zijn uiterlijk extra in de gaten gehouden in een winkel en wat hij al dan niet op zijn hoofd draagt, boeit al helemaal niemand.

 17. @ Xaf: Ik begrijp het wel, hoor. Ik was een beetje melig. Sorry.

  En Suus heeft natuurlijk gelijk. Het verschil tussen westerse en niet-westerse allochtonen is duidelijk, en eigenlijk niet te vergelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit