Hangman

 

Saddam is opgehangen. En hoewel er weinig mensen zijn die het meer verdienen dan hij, blijf ik de doodstraf een bizar en walgelijk gegeven vinden. Ik ben tegen moord, hoe je het ook noemt.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

11 comments

 1. Ik ben ook tegen de doodstraf en helemaal tegen het (volksvermaak) ophangen. Door dit goed te praten zoals Balkenende en Bush verlagen zij zich tot het niveau van Saddam Hussein en het huidige regiem.
  Saddam is nu monddood gemaakt. Wie is hierbij gebaat?

 2. Ik ben het met je eens, Xav. Ook vaag dat mensen als Zalm verwijzen naar het Iraakse rechtsregime in dezen: dat maakt het toch niet GOED?? Dat zeggen zulke lieden alleen maar om te maskeren dat ze het eigenlijk wel best vinden. Mij leek levenslang in Abu Ghraib passender.

 3. Ik vind het wél goed dat hij ter dood veroordeeld is. Een oorlogsmisdadiger van zijn kaliber verdient het niet meer om te leven in mijn ogen. Ik denk dat de nabestaanden van zijn slachtoffers het met me eens zijn. Het is een stuk rechtvaardiging voor hen. Nú kan Irak het hoofdstuk Hoessein afsluiten en een nieuwe start gaan maken.

 4. Jenni zegt het al. Plaats het in de cultuur van Irak. Voor de bevolking, met name de nabestaanden van zijn slachtoffers, is levenslang niet acceptabel, dat zal ze geen gevoel van rechtvaardigheid geven. Levenslang kennen ze niet en zal tot nog meer onlusten en eigenrecht leiden. Ze willen bloed zien, het blijven tenslotte barbaren.

  Ik ook, kom maar op met de video. Elke dag uitzenden tijdens het ochtendgebed, de ophanging verweven met beelden van de gemartelden, vermoordden, levenslang getekenden en vaderloze gezinnen.

 5. Ja.. harstikke walgelijk! Er zijn heel wat walgelijke dingen op de wereld, waar je over kunt discusseren. Ik verkies dat niet te doen. Maar één ding is zeker.. er is in ieder geval één walgelijk persoon minder op de wereld, en ik ben er blij om!

 6. nou ik kies ervoor om dat wel te doen. Maar dat had je vast al enige tijd door 🙂 Maar nogmaals het is een principe kwestie. Ik ben tegen moord of je het nou vla, kwark of de doodstraf noemt.

  Verder happy new year.

 7. Als die walgelijke persoon levenslang wordt opgesloten en als men de sleutel weggooit, is de wereld toch ook een betere plaats? Nu is hij alleen maar een martelaar voor heel veel mensen: nix nieuwe start! Het wordt daar alleen maar erger.

 8. Als deze manier van wraakneming in de Irakese cultuur ingebakken zit verwacht ik weinig goeds. Dan maakt het niet veel uit of Saddam er zit of een ander. En toont andermaal aan dat we ons in een onverantwoord avontuur hebben gestort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit