NS

Zo, vandaag gaat de nieuwe NS dienstregeling in. Natuurlijk is het vandaag zondag en behalve wat oma-bezoekers en net-terug-ven-stappen-mensen zijn de treinen redelijk leeg. Morgen wordt dus pas echt spannend. Natuurlijk heb ik al even op NS.nl gekeken. Niet dat ik nog met de trein naar mijn werk hoef, ik kan tegenwoordig lopen (niet dat ik dat dan weer doe). Maar ik ben gewoon benieuwd wat het voor mij had betekend als ik nog dagelijks in het Rotterdamse moest zijn.

Β 

Op (LCD) papier ziet het er absoluut uit als een verbetering. De Intercity naar Rotterdam gaat elk kwartier in plaats van elk half uur. Nadeel is dat deze trein via Gouda gaat, maar volgens de dienstregeling doet hij er toch maar 40 minuten over om van Utrecht, via Gouda en Rotterdam Alexander, hartje Rotterdam te bereiken. Ik kan me er vooralsnog weinig bij voorstellen. Juist die ik-stop-in-Gouda-en-blijf-nutteloos-10-minuten-staan-trein had standaard vertraging. Eerst reed dat ding natuurlijk zo langzaam dat we werden ingehaald door fietsers en rolstoelers. En als het gele gevaar Gouda dan eindelijk had gevonden, kwamen we er nooit meer weg. Maar goed, volgens de NS gaat juist die trein nu zo snel rijden.

Ik wacht met spanning af. De laatste jaren heb ik door het vele treinreizen geleerd om alles wat de NS belooft te wantrouwen. Dat gecombineerd met het feit dat leedvermaak toch een van de leukere vormen van vermaak blijft, maakt dat ik verwacht morgen redelijk wat lol te hebben.

Is op jouw traject drastisch iets veranderd?

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

15 comments

 1. Niet drastisch. Het komt neer op een paar minuten. Maar ik nam altijd de sneltrein naar Sloterdijk. Die komt daar precies 7 uur s’morgens aan. Het is zo’n 3 minuten lopen naar mijn werk. Dus ik smokkelde dan die paar minuten dat ik te laat ben en compenseerde dat met mijn pauze of zo. Maar nu komt die trein 4 minuten later aan. En dΓ‘t vind ik dan net weer te veel om te laat te komen s’morgens, dus dan moet ik toch de gewone trein nemen.

  Maar goed.. ik rook niet, dus ik kan wel met tien minuten minder pauze toe.. dus misschien dat ik toch die sneltrein neem en dan tien minuten minder pauze hou. Keuzes keuzes…..

 2. Je bent wel een dame van het leedvermaak!
  Misschien kun je twee van deze trekjes combineren door maandag eens op Utrecht Centraal wanhopige reizigers op jouw speciale manier te gaan ‘groeten’… πŸ˜‰

 3. Eerlijk gezegd is het GVB bij mij de zwakste schakel. Rdam-Schiphol is wel goed te doen. Gaat wel 4 min. eerder weg ‘s ochtends. Gezien mijn strakke plan zal ik er of eerder uit moeten of een paar slokken minder koffie moeten nemen of me alleen nog maar in het weekend scheren.
  Als het dan toch zonodig moet, kan de NS zoiets dan niet in een zomermaand introduceren?

 4. De trein die ik naar Haarlem neem (voor mijn interimklus), komt nu 4 minuten eerder. Maar omdat ik van huis loop naar Den Haag HS is dat wel te overzien. De trein terug komt 1 minuut later (voorkeur 1), 3 minuten vroeger (voorkeur 2) en op dezelfde tijd (voorkeur 3). Geen probleem dus.

  Hoe laat die krengen naar Zoetermeer (waar ons kantoor staat) gaan heb ik nog niet eens bekeken! Volgens mij ben ik al een beetje aan het onthechten… πŸ˜‰

 5. @Jenni: doen ze bij jou dan zo moeilijk over 4 minuten??

  @Michel: hahah ja voor jou wel. Maar die Gouda trein is echt ALTIJD te laat! πŸ™

  @Casa: Als ik me niet lichtelijk had verslapen was het een fantastisch idee geweest….nou ja het is een fantastisch idee, alleen kon ik het even niet uitvoeren πŸ™‚

  @Joop: Hoe lang zit je dan in het OV?

  @Suus: onthechten is goed! Hoe lang doe je erover naar Haarlem dan?

 6. @ Xaf: Heb je via mijn logs meegekregen dat mijn baas op een gegeven moment tegen me zei “je gaat wel erg vaak naar de wc. Ik heb het laatst eens geturfd…”

  Do I need to say more?

 7. Haha, laxeermiddel! Eens kijken wie er dan het vaakst op de plee zit! πŸ˜‰

  @ Xav: van deur tot deur iets meer dan een uur. Ik ga om 7.10-7.15 weg en kom iets voor 8.30 aan…

  Ik heb net ff gekeken hoe het zit met de reis naar Sweetlake, maar daar wordt een mens ook niet blij van: alleen nog maar stoptreinen! Weliswaar 4x per uur, maar toch….

  Nog 5 weken!

 8. ik ben nu echt zo verwend. Als ik zou lopen zou ik er 20 minuten over doen. Nu met het wachten op de bus ( πŸ™‚ ) doe ik er ongeveer 25 minuten over. En dat komt eigenlijk alleen maar omdat mijn kantoor precies aan de andere kant van Hoog Catharijne zit. Dus ik neem dan de bus naar HC en loop dan nog een minuutje of 7. Tel daar de lift bij op en je bent dus een half uurtje verder. In de zomer ga ik maybe baby met de fiets. Dan ben ik er echt snel.

 9. @Xa4a: De bus! Dat ding neem ik alleen maar in gevallen van zeer hoge nood. Ik heb een hekel aan wachten en afhankelijk zijn van anderen, en besteed de tijd dan liever aan het zelf lopen waarbij ik alles in de hand heb. Vrijheid, blijheid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit