:)

En dan vindt men de stichting eer en herstel geinig. Nou de stichting tot behoud van Sinterklaas (alsof Sint N. aan het verdwijnen is) kan er ook wat van 🙂

Kerstman zet voet aan wal in Noordwijk

AMSTERDAM – De kerstman wordt zaterdag in Noordwijk officieel onthaald in Nederland. Zijn eerste officiële intrede in Nederland vormt de aftrap van het Kerstdorp aan Zee. Bij dat evenement wordt volgens de organisatie ruimschoots aandacht besteed ‘aan de diepere betekenis achter de kerstgedachte’.

De Vereniging tot Behoud van Sinterklaas (VBS) is fel tegenstander van de intocht van de tegenhanger van de Sint. De vereniging stelt dat de kerstman alleen maar een verzinsel is van bedrijven die hun omzet willen opkrikken.


Met de kerstgedachte heeft de goedlachse sleerijder niets te maken, meent de VBS. De vereniging heeft op haar website ruim tweeduizend handtekeningen verzameld tegen de intocht. Dat initiatief heeft het onthaal van de kerstman niet kunnen tegenhouden.

De kerstman wordt gezien als een Amerikaanse verbastering van Sinterklaas. Hoewel Noord- en Oost-Europa een eeuwenoude kerstmantraditie kennen, is de Nederlandse variant van de kerstman vooral gebaseerd op de Amerikaanse Santa Claus.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

5 comments

 1. AaAarghHhH gaan ze nu ook oorlog voeren met elkaar … Kerstland tegen Sintland. En dat we ook van dat nieuws bij de NOS krijgen vannuh :

  “vannacht is het bestand weer geschonden, radicale kerstmannen en Sinterklazen bestoken elkaar weer met plastic speelgoed en pepernoten. De tweede kamer komt met een KerstSint wet…om radicalisering tegen te gaan. De extremist Sint Bin Nicolaas heeft al opgeroepen dat de kerstmannen dood moeten”

  En geloof me…in Nederland zijn we er maf genoeg voor om er een wet voor te verzinnen. 🙂

 2. Wooow Woooow wat een logs over sinterklaas hiero. Jeetje.
  En die arme pieten.
  Ik dacht altijd dat zij de Moren moeten voorstellen? Maar de reacties op de vorige logjes hebben van Sinterklaas een heel politiek gedoe gemaakt. Bleeh wat vermoeiend. Maar laat ik er een schepje bovenop doen dan: dan vind ik als vrouw het enorm discriminerend dat Sinterklaas een man is en dat er nu snel een Sinterklasina moet komen.

  Mag ik nog even zeggen dat ik de kerstman helemaal niks aan vind en hoop dat ie snel ophoepelt?

 3. Ik heb niets tegen sinterklaas, maar alleen al om die discussies ben ik al blij dat Sinterklaas weg is.

  En de kerstman kan mij ook niet zo boeien. Was het maar januari….

 4. Wat mij betreft is xav de nieuwe Sinterklaas en Kerstman… dat vrouwen zo weinig pakjes uitdelen… tis een schande

 5. Laat Rita zich daar eens serieus om bekommeren. Zowel Sint N. als Santa C. kunnen we niet dulden in een beschaafd land als het onze. Dat die twee met vele leugens en onder valse voorwendselen ons land binnen komen hoeft geen betoog. Direct uitzetten dat gajes!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit