Short cuts

Ooit – toen mijn financiën echt zeer belabberd waren – begaf mijn muis het. En zoals iedereen weet komt een ongeluk nooit alleen. Dit ongeluk bracht een half werkend toetsenbord met zich mee voor de gezelligheid. Nu was dit de tijd dat muizen en toetsenborden nog best wat moesten kosten en direct nieuwe spulletjes kopen zat er niet in.

Natuurlijk was ik net op dat moment bezig met het bouwen van een van mijn allereerste websites: een friendfinder voor het chatprogramma ICQ (ja ooit gebruikte iedereen ICQ en was MSN echt not done). Via een zoekmachine kon je op mijn site andere ICQ gebruikers vinden en met ze in contact komen. Ik liet me natuurlijk niet uit het veld slaan door kapot gedoe en bouwde de hele rest van de site zonder muis en met maar een half werkend toetsenbord. Wat een doorzettingsvermogen had ik back in the day.

 

Het was een frustratie van belang, maar er was één voordeel: ik heb echt álle shortcuts van windows leren kennen. Handig, zeker als je last hebt van muis-RSI. Nu kwam ik op Micky Soft’s pagina een lijst tegen die ik toen best had kunnen gebruiken. Hier staan alle short cuts van de meest gebruikte Mickey Soft programma’s en besturingssystemen. Waarschijnlijk ken je ze allemaal al, maar wie weet heb je er wat aan. Je weet nooit wanneer je muis het zomaar midden in de nacht eens begeeft.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

  1. MSN…The Microsoft Network; ooit uitgevonden toen Bill Gates erachter kwam dat hij, itt Netscape, Internet wat te laat had ontdekt, en toen zou Microsoft zelf wel eens even een internetje opzetten: MSN.
    Dit mislukte natuurlijk en toen hebben ze een aantal jaren met een boei van een kop van schaamte niets meer met MSN gedaan, en het later via de inmiddels opgeroeide jongeren die niets van deze eerdere blamage wisten op een andere manier geïntroduceerd. Eerst nog als portal meen ik, toen portals een hype waren.

  2. Oh, die link is naar de Microsoft site zelf. Ook zo geweldig: die bookmarks blijven altijd maar tijdelijk werken omdat die site, net zoals hun software, voortdurend omgegooid wordt zonder duidelijke verbeteringen. En als je iets wilt vinden op hun site lukt dat wel via Google maar nooit via hun eigen search-vakje…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit