Hoe lang is een Chinees(e muur)

De mensheid weet zoveel, dat je vaak voorbij gaat aan de dingen die we niet weten. Sterker nog, soms realiseer je je niet eens wat we allemaal niet weten. En dat is echt een hele hoop. Een van de zaken die we niet weten, waarvan ik dacht dat we het gewoon wisten, al wist ik het dan niet (volg je ‘m nog) is de exacte lengte van de Chinese muur. 

Wikipedia weet het natuurlijk wel al, maar een groep Chinese onderzoekers laat het niet bij die schatting zitten en heeft besloten er zelf eens achteraan te zitten. En als ze dan toch bezig zijn, zullen ze de exacte route van de muur ook maar voor eens en voor altijd in kaart brengen. Altijd fijn voor de laatste editie van Lonely Planet. Oh ja en wist je dit ook nog niet: De Chinese muur werd in de 5 eeuw voor Christus gebouwd en voor het eerst verbonden in 220 voor Christus. Dat jezus water in wijn veranderde lijkt dan opeens een beetje lame.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

5 comments

  1. Is dat vanuit de ruimte niet gewoon heel goed op te meten? Ik bedoel: in kaart brengen en er dan een computermodel op loslaten?? Zei de Alpha. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit