Mijn inbreng…

Nederland was altijd een tolerant en vrij land. Maar door de verrechtsing van de laatste jaren is de sfeer in Nederland ernstig verkild. Vooral oudkomers, nieuwkomers en koninkrijksgenoten moeten het keer op keer weer ontgelden. Nu schijnt Nederland moe te zijn van het integratiedebat. Moe van de polarisatie. Dat laatste is mooi, maar een oplossing, een echte visie op wat de multiculturele samenleving nou moet zijn mist nog steeds.

Lees verder

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

23 comments

 1. haha nee, dit wordt de eerste banner. De ideetjes moet ik nog in Flash verwerken. Maar ik zit nu al dagen achter een pc zonder flash. Dus vandaar eerst even dit.

 2. Koninksrijkszaken..

  Wat is mening van Xaviera over de aankomende herstructuring/ontvlechting van het Land Nederlandse Antillen en de nieuwe identeiten die zullen ontstaan?

  En wat is het standpunt van GL en wat zal NL doen om ervoor te zorgen dat alles goed zal lopen zonder aan de soevereiniteit en zelfbeschikkingsrecht van de eilanden te komen.

 3. Xaviera, jouw presentatie was aardig. Dat het aardig was komt, omdat het rumoerig was en het al na 30 seconden werd afgebroken. Toch stem ik wel op jou hoor, alleen probeer eens over één ding na te denken en dat is de tolerantie van Nederland. Nederland was nimmer tolerant. Een tolerant land heeft geen koloniën. Een tolerant land had meer gedaan voor de Molukkers. Een tolerant land had Nederlands West-Indië, zoals het heette, niet uitgebuit. Nederland was calvinistisch en aanhangers van Calvijn zijn per definitie niet tolerant.

 4. @BTS: morgen! Te laat nu.

  @Vedat: Ja ok, toch ben ik hier heel prettig opgegroeid. En toch denk ik dat Nederland OOK tolerant (wat een bah-woord) is geweest. Niet altijd nee, maar ik heb die tolerantie niet alleen ervaren, maar als geboren en getogen Utrechtenaar ook meegekregen en uitgedragen. Ik ben het dus niet met je eens dat Nederlanders en Nederland per definitie niet tolerant zijn.

 5. Ik zal hem er ook op zetten. Al zou het alleen maar zijn omdat ik me uit de korte periode dat we elkaar nog wel eens in het echie zagen, vooral nog kan herinneren dat ik echt géén ruzie met je moest krijgen 😛

  (Overigens kan ik me ook zeer vinden in de doelen waar je je voor wilt inzetten hoor)

 6. hahaah ik moet eigenlijk de deur uit rennen…maar moest zo lachen. Zoooo erg was het toch niet :DAl breng je me qua tactiek wel op ideeen…paar zware jongens inhuren en die 15 000 voorkeursstemmen stromen binnen 😀 😀

 7. Sorry Xaf.. maar zo erg was je wél. Weet je nog die twee idioten die elke chatroom bevuilden? De één noemde zichzelf “ghostman” en.. uhh.. van die ander weet ik zijn naam niet meer. Je ging ze toen te lijf per chat. Tering, die ógen van jou.. ik heb er nog nachtmerries van 😀

 8. @BTS: wat fragmenten uit het GL verkiezingsprogramma:

  3. Voor Nederland en de Nederlandse Antillen en Aruba geldt een onverdeeld Nederlands burgerschap. Er wordt geen toelatingsregeling ingesteld voor Antilliaanse en Arubaanse jongeren. Zij krijgen meer kansen om in Nederland te studeren.

  4. In de staatkundige verhoudingen staat vergroting van de zeggenschap en zelfstandigheid van de Nederlandse Antillen en Aruba voorop. Nederland bevordert duurzame sociaal-economische ontwikkeling van de Nederlandse Antillen en Aruba door de schuldenlast te saneren. De samenwerking met de lokale politie en justitie wordt verbeterd. De sociale vormingsplicht krijgt structurele ondersteuning.

  Verder is het heel simpel: Het statuut van het koninkrijk der Nederlanden komt in het wetboek nog VOOR onze grondwet. Dat statuur start met het volgende:

  Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba,
  constaterende dat Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen in 1954 uit vrije wil
  hebben verklaard in het Koninkrijk der Nederlanden een nieuwe rechtsorde te
  aanvaarden, waarin zij de eigen belangen zelfstandig behartigen en op voet van
  gelijkwaardigheid de gemeenschappelijke belangen verzorgen en wederkerig bijstand
  verlenen, en hebben besloten in gemeen overleg het Statuut voor het Koninkrijk vast te
  stellen; http://www.minbzk.nl/contents/pages/5084/statuut_koninkrijk_nederlanden_7-01.pdf

  Gelijkwaardig, op gelijke voet en vrijwillig zijn heirbij de keywords. De nieuwe staatskundige verhoudingen zijn door de eilanden (die het recht hebben op zelfbeschikking) zelf gekozen. en bij die keuze kan ik me veel voorstellen. Tot nu toe was het voor de kleine eilanden bijzonder moeilijk om de eigen belangen te verdedigen. En voor Curacao – waar al genoeg problemen op eigen bodem zijn – moeilijk om de andere eilanden van de Antillen in ogenschouw te nemen. Ik denk dat de nieuwe verhoudingen juist leiden tot een verbeterde situatie voor de eilanden. Die directe band met Nederland maakt een einde aan de idiote situatie dat St. Maarten en bijv. Bonaire gewoonweg niet direct in gesprek kunnen met Nederland.

  Verder vind ik het ook een verantwoordelijkheid van Antillianen cq Arubanen zelf om zich beter te organiseren en daar waar nodig is druk uit te oefenen. Enkel een afwachtende houding aannemen en hopen dat nederland doet wat jij wil is naief en levert niks op.

  Maar wat vind jij eigenlijk van die nieuwe staatskundige verhoudingen? Ik bedoel, jij woont daar….

 9. Tja Xaviera Het statuut bestaat al meer dan 50 jaar en wat heeft het nu opgeleverd? Is de situatie werkelijk verbeterd?
  Het statuut wordt niet gebruikt en Koninkrijkszaken is vaak een van de posten die politici alleen willen voor de reisjes naar Aruba en Antillen.

  Het Land Antillen is een staatkundig gedrocht. Vooral tussen de bovenwindse- en benedenwindse eilanden is een wereld van groot verschil (geografisch als sociaal, economisch etc). Ook kan je een Curaçao niet vergelijken met een Saba.
  Engeland wilde ook zoiets creëren West indian federation maar daar wilde de grote eilanden niet aan en enkele werden onafhankelijk en sommige zijn nu kroonkolonie of vallen ook onder the commonwealth.

  De herstructurering is goed voor de eilanden. Ook kunnen de (Curaçaose) politici nu zich niet meer verschuilen met Het Land als excuus. Alleen helaas gebruiken de partijen het nu weer als verkiezingsthema en draait het zoals normaal weer om Eigen en Partijbelang. Niet het belang van Curacao.

 10. Welk deel van het statuut vind jij een gedrocht? Het statuut an sich is niet zo gedrochterig. De structuur is dat wel, maar daar komt nu verandering in.

 11. Xaviera,
  Niet het statuut op zich. Alleen heeft niemand zich echt ooit om het statuut bekommerd. Iedereen leefde langs het statuut en ik durf te wedden dat veel politici de inhoud niet eens kennen.

  Wel is het Land NA een gedrocht. 6 eilanden die allemaal anders zijn en waarvan ze ver van elkaar liggen om daar zgn 1 land van te maken. Dat is het beetje als je Texel, IJsland en Corsica bij elkaar gooit als 1 land..

  Ik hoop zeker dat het met een nieuwe structuur wel zal lukken en dat Nederland zich houd aan het Statuut. En voor het onderwerp Antilliaanse probleemjongeren. Geef geld voor de oorzaak en niet het gevolg.. (terug sturen, meer gevangenissen etc).

 12. Dat is inderdaad volgens mij het probleem. het statuut zelf biedt namelijk genoeg mogelijkheden en basisvoorwaarden om op de juiste manier met het gehele koninkrijk om te gaan. Maar iemand moet zich er wel druk om maken en dat gebeurt nu niet echt (althans zo lijkt het).

 13. Aangezien het statuut de hoogste nationale rechtsbron is, lijkt het me logisch de hierin vervatte uitgangspunten in ere te herstellen.
  Politici die zich hierin niet kunnen vinden hebben gewoon een probleem. De Grondwet is ook niet facultatief toepasbaar!

  Daarnaast; Xaf in de Kamer!!! Eindelijk iemand die weer eens ergens voor staat!

 14. Leuk hoor, stem ik straks op iemand, die het niet met mij eens is. Okay, Nederlanders zijn ook niet per definitie intolerant. Je kunt Nederlanders ook niet over één kam scheren, Xaffie de Paffie, maar dat Nederland een tolerant land is, daarover moet ik nog goed nadenken.

 15. Die mensen die moe zijn van het integratiedebat zijn mensen die om te beginnen nooit hun mond open hadden moeten trekken, en alleen maar willen debatteren als hun eigen, geborneerde gelijk bevestigd wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit