Wat is nou erger?

Dat is jammer. Word ik vanmorgen volledig en compleet vrolijk wakker. Zap naar Goedemorgen Nederland. En wie zit daar? Nederlands meest ongeïntegreerde wannabe allochtoon: Greet Wilders. Is dat even een domper op de dag. Na zijn eenzijdige en ongeïnformeerde gezeur over het verscheuren van boeken (hmmm het vernietigen van boeken….) wil hij nu dat mensen hun papieren verscheuren. Niet de Nederlandse natuurlijk. Nee, alle andere papieren. Want Volgens Wilderz zou meneer Aboutaleb als staatssecretaris. als hij iets in Marokko zou moeten controleren (Wilders: bijstandtrekkers en hun Marokkaanse huizen ofzo), dat dan als Marokkaan doen. En dat KAN echt niet! En op de een of andere magische manier zou hij het NIET als Marokkaan doen wanneer hij die papieren niet had. Dat zijn afkomst dan Marokkaans blijft, weet Wilderz wel, maar dat obstakel komt tzt dan wel ter sprake. Het gaat Wilderz namelijk helemaal niet om die papieren. Het gaat Wilderz erom dat Aboutaleb Marokkaan is. En voor Wilders blijft hij dat toch wel. Wat hij ook doet.

 

Maar goed, wat me het meest stoort aan Greet is zijn gezeik over vrijheid van meningsuiting. Hij blijft maar roepen dat hij mag zeggen wat hij wil. Duh! Dat doet hij toch ook. Het vervelende van die vrijheid (voor Wilderz dan) is dat hij niet de enige is die ‘m heeft. Als hij roept wat hij wil, dan roepen andere mensen weer wat ze daarvan vinden.

Wat ik van Wilderz vind? Een racistische, populistische idioot, die óf ECHT dom is, óf doet alsof. Ik ben er nog niet helemaal uit wat nou erger is.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

5 comments

  1. Idd. dat dacht ik nou ook. Aboutaleb wordt gevoelsmatig niet minder Marokkaan, als hij zijn Marokkaanse paspoort inlevert. Aboutaleb en Albayrak zijn Wilders zijn nieuwe missie.

  2. Wat erger is? Dat de VVD, met behulp van Verdonk’s sympathieën voor de opvattingen van Wilders & co, bij de volgende verkiezingen weer terug van weggeweest lijkt te worden.
    Wilders verdwijnt vanzelf, evenals zijn beruchte voorgangers Glimmerveen, Janmaat en LPF. Maar die VVD houdt op slinkse wijze hun gedachtengoed ( sorry, dat moet zijn gedachtenfout) levend.

  3. Zoals uit talloze scheidingen blijkt zijn het geen formaliteiten die uiteindelijke menselijke verhoudingen en voorkeuren bepalen. Maar maken we ons toch druk om dubbele loyaliteiten, dan is het zinniger eens te kijken naar neven-functies en andere relaties tussen politici en bedrijfselites.

  4. Tientallen jaren nooit wat over dubbele nationaliteiten gehoord en nu zou het een probleem zijn. Waarom dan nu, nou ja sinds 2002, ineens wel? Wilder c.s. zijn niet eerlijk. Het gaat natuurlijk niet om die man of vrouw met een Amerikaans en Nederlands paspoort, maar om mensen die naast de Nederlandse nationaliteit de nationaliteit hebben van een moslimachtig land als Turkije, Pakistan, Marokko, Syrie enz. De onuitgesproken boodschap die ik proef is deze: een moslim is niet te vertrouwen. Wat is de volgende stap: het moslimschap in combinatie met het Nederlanderschap verbieden?
    (Nou vind ik die Aboutaleb een creep, maar dat doet er even niet toe; in deze zaak heeft hij mijn steun.)

  5. Ik sta elke keer versteld wat die man allemaal uitkraamt. Maar nog enger is het idee dat zo veel mensen hem steunen. Ik denk dat het belangrijk is om na te denken hoe die mensen andere denkbeelden kunnen krijgen, zodat we mensen als Wilders, Verdonk en consorten niet meer in de Kamer terug zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit