Drukte

Wat een gezellige drukte op mijn site, dacht ik toen ik vanmorgen mijn computer aanzette. Ik kon me al bijna niet voorstellen dat mijn stukje over wensen en dromen zoveel mensen naar mijn schrijfsels trok. Gelukkig hebben we altijd de statistieken nog en die brachten uitkomst. Het ging om het stukje over zelfmedelijden en kolonialisme. Dat had ik natuurlijk kunnen raden…Maar goed, zowel het allochtonen weblog als (via hen) Anja Meulenbelt (SP)Β hadden het stuk opgepikt. Vol nieuwsgierigheid klikte ik dan ook de link van mevrouw Meulenbelt aan, wat voor onaardigs zou zij erover te zeggen hebben πŸ™‚ Maar niet alleen viel het mee. Het werd me algauw duidelijk dat zij het punt van mijn stukje wel had begrepen.

Een quote: “Ik had het er ook al over: met hoeveel gemak de groep die ik maar even samenvat als blanke autochtone mannen in generieke en liefst negatieve termen praat over migranten/moslims/vluchtelingen/Marokkanen, en hoe gebeten ze reageren als ze zelf eens als lid van een groep worden neergezet.”

Klik hier om de rest te lezen

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit