Gomma koekjes

Ik ben als het op eten aankomt vreseljk verwend. Niet zozeer door mijn ouders, maar vooral door mijn oma. Vanaf ‘s ochtends vroeg stond zij al in de keuken te kokkerellen en het resultaat loog er niet om. Heerlijke warme maaltijden, heerlijke zoete versnaperingen, heerlijke alles en allemaal helemaal zelf gemaakt.

Wanneer ik op feestjes ben, ben ik dan ook altijd zeer teleurgesteld dat de meeste mensen (vooral Hollanders overigens) hun spul laten koken en bakken door Appie Hein. Kijk dat ultieme koken van mijn oma, daar heb ik ook geen tijd voor. Maar voor een bijzondere gelegenheid vind ik het normaal dat je zelf de keuken inschiet. Gelukkig is mijn vriend het daar helemaal mee eens. Mijn eigenste Jamie Oliver is een regelrechte keukenprins. Zo hebben we samen met koninginnedag Surinaamse kroketjes, aardappelsalade, pindasaus en kipsaté in elkaar gedraaid. En al zeg ik het zelf..het was heerlijk. Daar kan geen kant en klaar tegen op.

Persoonlijk ben ik niet zo’n zoetekauw. Mijn snoep bestaat voornamelijk uit warme maaltijden. Maar gisteren kreeg ik een spontane heimwee aanval naar de gomma koekjes van mij oma. Gomma koekjes (oftewel Maïzena koekjes) zijn heel makkelijk en snel te maken (als je je vriend zo ver krijgt het voor je te doen) en smaken erg lekker.

Volgende keer dat je bezoek krijgt, scheep ze dan niet af met Appie Hein koekjes, maar leg wat gomma koekjes op een schoteltje voor bij de koffie!

 Recept:
100 gram margarine
400 gram maïzena
200 gram suiker
2 eieren
2 eetlepels vanille aroma
gekleurde musket muisjes (die wel van Appie Hein)

Smelt de margarine in een pan op laag vuur. Waneer de boter helemaal is gesmolten doe je de suiker erbij en de vanille aroma. Doe nu de eieren erbij en mix het geheel tot het lichtgeel en luchtig is. Doe beetje voor beetje de maïzena erbij. Pas op dat het niet te taai/droog wordt.

Draai nu balletjes van je mengsel en leg die op een bakplaat. Druk de balletjes plat en gebruik een vork om er een kruis in te zetten. De musket muisjes doe je in dat kruis.

Doe de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) en eet smakelijk!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit