Twit

Zo en nu ben ik dan eindelijk ook lid van de Twitter gemeenschap. In de hoop dat ik er een nóg gelukkiger en sociaal drukker mens van word. Net als toen ik lid werd van Hyves, Flickr, Youtube, Linkedin, Second Life, CU2, ICQ en My Space,  (van die laatste 3 weet ik intussen al niet meer waar ik mijn pages kan vinden). Er zijn er nog wel meer hoor, waar ik ooit een uitnodiging voor heb ontvangen maar waarvan ik de naam niet eens meer weet. En nu dus Twitter.

Ik ben een echte internet freak. Alles Internets is aan mij besteed. Ik probeer het allemaal uit en als ik echt de kriebels krijg probeer ik het na te bouwen. Zo heb ik de icqphotolist gebouwd (friendfinder voor ICQ), Arubastation.com (een grote Arubaanse communitysite), klikje.com en hier en daar nog wat minder succesvolle projecten. Door gebrek aan tijd zijn ze allemaal verdwenen (al kan ik alvast verklappen dat er wel weer iets aankomt. Alleen ga ik het dit keer niet in mijn enigjes doen, dat scheelt weer tijd). Maar dat neemt niet weg dat ik het wereldwijde web een van de mooiste niet bestaande plaatsen ter wereld vind.

Een wereld van literatuur, muziek, film en kunst. Van open source, delen en downloaden. Het land van virtuele en echte miljonairs en een plek waar nerds Nero’s worden en keizers paupers.

Maar hoe leuk ik het ook vind, het blijft een virtuele wereld. Met alle mogelijkheden toch beperkt tot mijn scherm. En van hoeveel netwerken ik ook lid word. En met hoeveel mensen ik ook chat en communiceer via blog, twitter en virtual reality werelden. tot nu toe heeft het internet me maar weinig echte vrienden opgeleverd. Van die mensen die ik om 3 uur ‘s nachts hun bed uit kan bellen omdat ik het gewoon niet meer zie zitten. Of die me er weer bovenop helpen als mijn relatie het niet meer doet.

Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat het niet kan. Ook dat weet ik uit ervaring. Maar net als in het echte leven is de specifieke klik die bij een vriendschap hoort zeldzaam. En meer dan in het echte leven dragen veel mensen op het net een masker. Het virtuele heeft bij mij dus nog de plek van het échte niet in kunnen nemen. En da’s maar goed ook trouwens. Een Whopper downloaden is best geinig, maar een whopper proeven nog veel leuker.

Maar goed, ik ben dus Twitteraar. Geen idee wat dat inhoudt, maar dat gaan we zien.

Trouwens….Heb jij veel virtuele vrienden?

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

6 comments

  1. Virtuele vrienden? Nee. Wel zijn er kort- en langerlopende contacten geweest om informatie uit te wisselen over bepaalde zaken en dat is me in alle gevallen prima bevallen. Ik ben alleen maar zeer vriendelijk en behulpzame mensen tegen gekomen en dat kan ja van aardig wat echte winkels, balies en helpdesks niet altijd zeggen.
    In mijn omgeving zijn er wel een paar mensen die virtuele vrienden hebben gekregen, Die zijn in alle gevallen achter hun virtuele maskers vandaan gekropen en gaan nu met succes in het echt met elkaar om. Da’s leuk natuurlijk.

  2. En natuurlijk gelijk zo’n hendig sjieke twitter plugin voor je weblog installeren, ik zeg; heldin! of… held! wantja directrice mag tegenwoordig ook niet meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit