Goy

Een godsgloeiende hekel heb ik eraan. Mensen die hun zin beginnen met “jij bent…” en vervolgens denken je karakter tot in detail te beschrijven. Het zijn meestal de mensen die geen reet van je afweten. En denken dat alle andere mensen – behalve zijzelf – compleet eendimensionaal zijn. Dat individuen maar één ding kunnen zijn. Jij bent …. (voeg waardeoordeel toe) en dat is dan alles wat je bent. Stel je voor dat je meer dan één ding bent, pffff dat wordt veels te ingewikkeld.

Niet alleen de intentie van dit soort gesprekjes werkt me op de zenuwen, maar het “wetende” hoofd dat ze erbij trekken kietelt mijn irritatiebotje (zit in de buurt van je kladden) tot in het oneindige.

Er was een tijd dat ik er uitgebreid op in ging. Die tijd heet “mijn jeugd”. Er zit geen waslijst aan voordelen vast aan 32 jaar oud zijn. Maar 1 klein, maar relevant voordeel is in elk geval dat de behoefte je te verantwoorden met elk jaar minder wordt. En mocht de frustratie toch de pan uitrijzen, dan is er anno 2007 nog altijd het internet. Dé klaagmuur voor goys. Dit was mijn briefje van vandaag. Iemand anders die nog iets kwijt wil?

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

15 comments

 1. Jij bent wel erg snel op je teentjes getrapt zeg ik mijn allerwetendste hoofd trekkend om dat botje bij jouw kladden nog eens extra te stimuleren.
  Was de persoon tenminste ouder dan jij?

 2. de meesten zijn niet ouder als jouw 😉

  of anders gezegd

  jij bent het oudst

  of nog anders gezegdt

  jij bent best oudt

  of nog anders gezegt

  je bent een gezellige borrelaar

  of nog anders gezegd

  je bent gewoon top!

 3. Jij bent zeker iemand die nog nooit een emailtje heeft gestuurd naar theo van gogh, kan nog steeds hoor, het is nooit te laat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit