Kura Hulanda

Het regent hier niet vaak, maarΓ‘ls het regent, dan gaat het meteen los. Vandaag is het dus natter dan gemiddeld in deze contreien, maar om heel eerlijk te zijn is een beetje regen helemaal niet zo erg na dagen zinderende hitte.

Vandaag bezoeken we Kura Hulanda, het enige echte Afrikaans historisch museum in de regio. Toen ik een paar jaar terug hier was, heb ik het museum van Jacob Geldt Dekker ook bezocht en ik moet toegeven: het was indrukwekkend. In de kelder was een nagebouwd slavenschip. En ik kan je vertellen dat de gestolen Afrikanen maar erg weinig ruimte hadden. Zeker op een eiland waar tot 67 zwarte mensen nog niet op de blanke (Hollandse) compound mochten komen en waar nΓΊ nog Hollanders all white feesten en all white tenten in stand houden, is Kura Hulanda zelfs nog indrukwekkender.

Nu maar eerst even uitbuiken van het Amerikaanse ontbijt en dan op naar de stad!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

4 comments

  1. Wat?? Zijn er nu nog steeds gelegenheden waar zwarte mensen niet mogen komen? Dat zal dan wel niet formeel zo zijn, mag ik toch aannemen?
    Hoe is dat in Godsnaam geregeld?

  2. Ah….je dacht dat apartheid de wereld uit was Laurent? Er zijn hier zat compleet witte bedrijven waar management strikt uit witte Nederlanders bestaan.

  3. @Arucamba: nou, ik wist natuurlijk wel dat er echt nog wel racisme en discriminatie bestaat, maar niet in de vorm van “zwarte mensen niet gewenscht” op zo’n feest bijvoorbeeld, wat inderdaad gewoon apartheid is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit