Rita’tje

Dat vreselijke mens Rita Verdinges zat vorige week bij Nova met Paul Scheffer te keuvelen over integratie & co. De uitzending heb ik toen gemist, maar gelukkig hebben we altijd nog internet. Even surfen naar Novatv.nl en voor je het weet zie je de boze heks zelf weer eens geen zinnig punt maken. Er zijn natuurlijk in het land waar niemand boven het maaiveld mag komen nooit winnaars en verliezers…maar in gesprek met Scheffer verliest Rita het OnNederlands (hoewel dé Nederlander natuurlijk helemaal niet bestaat) hard! Overigens ben ik niet voor de volle 100 met Scheffer eens, maar dat is voor nu even terzijde.

Nog mooier aan dat internet én aan Nova is dat Rita’tje na het gesprek met Scheffer mocht sjetten (chatten voor de cosmopolieten onder ons) met de mensen (Surinaams accent aub). De log van die chat is dus ook op Nova te lezen. Wat een mafkaas die Roti Verdomd:

Na uitzending van de NOVA Politiek-uitzending van vrijdag 12 oktober 2007 was er de gelegenheid te chatten met Rita Verdonk. Lees hieronder het chatverslag.

Mauriceb: Beste Rita, wat zijn in uw ogen goede middelen om immigranten gemeenschappelijke nederlandse normen bij te brengen (naast verplichte taalcursussen en handhaven Grondwet)?
Rita Verdonk: in ieder geval een minister voor integratie die duidelijk maakt waar wij in Nederland voor staan.

Psiesdrom: Hoe denkt u dat het komt dat ondanks dat u al een aantal jaren bezig bent met integratiepolitiek de zaak nog steeds verslechtert?
Rita Verdonk: de zaak verslechtert op dit moment doordat er een minister is die alleen kiest voor de allochtonen. (ghegheghe, die Rita heeft én last van conspiracy theories én ze woont in de nijl (denial))

Paulien Denkt mevrouw Verdonk dat het amerikaanse 3-fasen model ook voor ons land zal opgaan nu we te maken hebben met een groeiende groep die onze normen en waarden niet wil delen? M.a.w. kunnen we ook deze keer na de antithese de synthese verwachten? Of is dit
Rita Verdonk: Paulien, de synthese zal niet zomaar komen, daar zullen we met alle mensen die het goede willen voor ons land

jeske: Mevrouw Verdonk, wat is volgens u de belangrijkste taak die de overheid heeft in het integratieproces?
Rita Verdonk: de kaders aangeven waarbinnen iedereen moet acteren

amsprik: Paul Scheffer is in opbouwende fase. Zijn 3 fases in zijn boek. Waarom ontkent u zijn oplossing en waarom draagt u hem niet voor als minister. Hij zegt precies zoals het is
Rita Verdonk: omdat hij een wetenschapper is . prachtig kan schrijven. daar heb ik veel bewondering voor.

Risamena: Wie zijn WIJ in Nederland?
Rita Verdonk iedereen die mee wil doen

Harrie: heeft u wel eens nagedacht als het hele beleid doemt te mislukken, en dan de gevolgen daarvan, denkt u niet dat nederland versnippert
Rita Verdonk: nee, er zijn voldoende verstandige mensen in nederland. belangrijk is dat we mensen die niet mee WILLEN doen aanpakken.

mauriceb Beste Rita, zou u de politieke verantwoordelijkheid hebben gedragen voor de uitspraken van prinses Maxima als u nog minister was geweest?
Rita Verdonk: Mauriceb: NEE

Psiesdrom: Vindt u uwzelf polariserend?
Rita Verdonk: nee, wel duidelijk

Risamena: De vorm van respect die de man die geen hand heeft gegeven, werd niet herkent. DE Nederlander is dus ook bekrompenheid?
Rita Verdonk: nee, niet bekrompen, wel opkomend voor onze normen

Mauriceb: Beste Rita, ziet u heil in de oprichting van een islamitsche politieke partij om de dialoog aan te gaan met de allochtoonse gemeenschap?
Rita Verdonk: om de dialoog aan te gaan is op zich geen islamitische partij nodig dat moeten vooral allochtonen en autochtonen

Philomeen: Nederland is nog steeds behoorlijk calvinistisch. Is het niet belangrijk dat mensen vanuit een anders cultuur dit leren begrijpen misschien ook accepteren?

Psiesdrom: Onder uw verantwoordelijkheid was er een politieke moord. Vindt u niet dat een minister die heeft gefaald de integratie te versnellen zou moeten aftreden na zo’n moord?
Rita Verdonk: eens

Jeske: En hoe vind je die mensen die niet mee WILLEN doen dan?
Rita Verdonk: Kijk maar naar de groepen die niet willen werken niet naar school gaan, radicaliseren, crimineel zijn

Blweh!

Maar wat Scheffer over Maxima zegt vind ik bijzonder zeikerig.  En die enge echo van Rita daarop is niet alleen zeikerig, maar gewoon sneu. (ongeveer 16e minuut)

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

  1. Het akelige is dat het er helemaal niet toe doet of ze haar standpunten goed beargumenteert of niet. Als je tegenwoordig in dit land maar roept dat alles de schuld is van de buitenlanders (met een kleurtje, dat dan wel) en dat ze keihard aangepakt moeten worden, er geen een meer inkomt en liefst zoveel mogelijk eruit heb je omtrent twintig zetels. En hoe dommer je het roept hoe meer stemmen je krijgt. Wat een kutland is dit geworden.

  2. Uit de reacties van RV blijkt toch duidelijk dat zij geen werkelijk oplossing heeft, maar alleen maar steeds hetzelfde antwoord herhaald, zij het steeds in verschillende variaties. Van enige diepgang kan je haar niet beschuldigen.

    Er is blijkbaar toch een groep mensen in Nederland die daar genoegen mee nemen. Gelukkig zal RV makkelijker te bestrijden zijn dan Wilders die duidelijk meer IQ in de weegschaal kan leggen. RV kan met feiten hard bestreden worden. Zij laat zich daardoor snel uit het veld slaan, zeker als je enigszins doordrukt en de ingefluisterde retoriek van Ed Sinke niet meer helpt.

  3. Wilders komt op mij niet zeer intelligent over, zeker niet als het gaat om zijn verbale kwaliteiten. Hij bedient zich van oneliners waarmee hij personen en fenomenen als krankzinnig en schandalig betiteld. Handige trucjes waarmee je een inhoudelijke discussie stelselmatig uit de weg kunt gaan. Daarbij mist Wilders de menselijke emotie die Rita wel toont, hoe onbeholpen ook… Ook weet Rita de nodige vvd coryfeeën voor haar wagentje te spannen, iets dat Wilders niet gelukt is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit