Kap met janken

Hoe komen die lui er toch bij dat wanneer je je uitspreekt tegen Wilders of tegen de tendens waarvan Wilders de maharadja is momenteel – dat je dan het democratisch proces in de weg zit รณf tegen de vrijheid van meningsuiting bent voor iedereen die jouw mening niet deelt? Hebben de mensen die dat soort onzinteksten spuien het de laatste tijd te druk gehad om na te denken, zijn ze er te lui voor – of is er hier dan toch sprake van een bewust doel: namelijk de verdomming van Nederland?

Dat Wilders een gekozen volksvertegenwoordiger is, plaatst hem niet boven alles en iedereen. Het betekent dat hij in de kamer zijn werk als gekozen volksvertegenwoordiger mag uitvoeren. Het betekent ook dat er vanuit de politiek, maar ook vanuit de samenleving daarop mag worden gereageerd. Daarmee saboteer je het democratisch proces niet. Daar zou pas sprake van zijn wanneer je Wilders zijn zetel afneemt of wanneer je hem op andere wijze verbied om zijn werk te doen. Wat het uitspreken van je mening (zoals al die rechtse rakkers ook over linkse politici doen – als werkverschaffing) te maken heeft met de gevreesde teloorgang van de democratie is mij daadwerkelijk een raadsel.

Dan die vrijheid van meningsuiting waar elke persoon die wat op Wilders’ uitpspraken heeft aan te merken – zo’n hekel aan heeft. Pardon? Het enige wat ik in elk geval doe wanneer ik mij tegen Wilders of de trend waar hij voor staat uitspreek, is gebruik maken van MIJN vrijheid van meningsuiting. Die is niet alleen voorbehouden aan rechts, politici etc. En waar sommige van deze luilakken zich in vergissen is dat de vrijheid van meningsuiting NIET betekent de vrijwaring van een reactie op je mening. Natuurlijk mag Wilders zeggen wat hij wil. Ik mag er dan echter ook op reageren. Zelfs zeggen dat ik vind dat hij niet mag zeggen wat hij wil, zolang ik het bij woorden hou is de vrijheid van meningsuiting niet in het geding.

Dus Wilderisten – doe eens een poging tot nadenken en mocht dat niet lukken, kap dan in elk geval met janken!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

  1. Als je wat over Wilders zegt, moeten zijn volgelingen nadenken en dat kunnen niet / doen ze liever niet. Dus dan gaan ze maar heel hard schreeuwen. En mijn vrijheid van meningsuiting is dan veel belangrijker dan jouw vrijheid van meningsuiting, dus jij moet je mond houden.
    Dat je dat niet snapt! Tsk!

  2. Maar Wilders geeft toch een stem aan wat ALLE Nederlanders al jaren vinden? Zit het democratisch proces nou niet zo in de weg Xaviera ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit