Harde kern

In de categorie willekeurig recept, vandaag roergebakken, geroergebakte, geroerbakkerde – okay, op hoog vuur en in wat olie gebakken spitskool.

Nodig:

– 1 ui – een rode is mooi voor de kleur
– 1 tomaat
– 1 spitskool
– Aromat
– olijfolie

Snij de spitskool in reepjes. Verwijder de harde kern. Harde kernen zijn altijd vervelend. Of het nou terroristen zijn, draaideurcrimineeltjes of hooligans, maar zeker de harde kern van de gemiddelde spitskool is het extraheren waard.

Snij nu de tomaat in hele kleine stukjes. Héél klein, want net als ik vind je tomaat nou ook weer niet zó lekker. Snij ook de ui fijn.

Zet een Wok (niet mokken, lekker wokken) op hoog vuur en doe wat olie in de pan. Wanneer de olie goed heet is, voeg je eerst de tomaat toe en laat je die even bakken. Daarna voeg je de ui toe en wacht je tot het je allemaal mooi tegemoet glanst.

Tijd om de ontkernde spitskool erbij te doen. Strooi hier aromat overheen en roer het geheel goed om. 5 minuutjes bakken (het mag niet van kleur veranderen) en klaar is Clara.

Simpel, maar heel erg lekker bij bijvoorbeeld Kipkerrie.

Oh en let op: ik zoek nog steeds recepten!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

 1. Haha, da’s een rake opmerking over die harde kern. Kun je niet een politiek-culinai TV-programma rond half zeven ‘s avonds beginnen? Een geheel nieuw formaat!
  En dat worden dan natuurlijk alleen gerechten zonder kaas, garnalen, tomaten en misschien nog zo wat dingen (ik gok even: rozijnen? Vis in het algemeen? Vlees aan het bot?)

 2. Wat doet die Aromat erbij?
  Natuurlijk zijn jouw recepten onovertroffen, maar mag ik toch een kleine wijziging voorstellen?
  Doe eerst de uitjes en als het eerste uitje een zwart randje dreigt te krijgen, de tomaat erbij.
  Vervolgens wat sambal, beetje gember, koriander en (echt heel weinig) kaneel. Goed door elkaar roeren. En daarna de rest natuurlijk.
  Geen aromat nodig, kost niet gek veel meer tijd en is, naar mijn mening, net even iets smaakvoller.

 3. @Laurent: Ja ja bot bah! 🙂

  @Peter: Dank voor de suggestie, maar dat is gewoon een heel ander recept he! Het lekkere hieraan is juist dat het maar heel minimaal gekruid is. En aromat is overal lekker bij natuurlijk – behalve bij vanilleijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit