Mijn oempa loempa

Ik zou best willen dat ik een oempa loempa had. Gewoon een klein kek menneke, met een prettige zangstem die doet wat ik hem vriendelijk verzoek. Maar niet zomaar, voor elk verzoek heeft mijn oempa loempa een lied. Een afwaslied, een stofzuiglied, een kooklied, een strijklied. Mijn oempa loempa zou Idols winnen, als ik hem toestemming zou geven om mee te doen. Maar dat gaat niet, oempa loempa’s kunnen geen Idol zijn, dat weet iedereen.

Mijn oempa loempa zou slim zijn. Als hij voorover bukt zodat ik mijn voeten op hem kan leunen tijdens het televisie kijken, zou hij slimme opmerkingen maken over de actualiteiten en zinnige dingen zeggen over Fitna. Mijn oempa loempa zou overigens noch rechts, noch links zijn. Eerder pragmatisch. Dat zie je aan oempa loempa’s. Het is een genuanceerd volkje.

Mijn oempa loempa zou aan mijn voeteneinde slapen. Naast mijn kat, lekker warm saampjes. Maar anders dan mijn kat zou hij ‘s ochtends niet over mijn gezicht wandelen om me wakker te maken. Mijn oempa loempa zou een mooi wakker-word-lied zingen. Een soort Philips Wake up oempa loempa. Wie wil dat nou niet.

En als ik stressy was van mijn werk, zou mijn oempa loempa me moed inzingen. Met een doordacht liedje over projectmanagement. Of beter nog over het managen van je manager. Zodat ik nieuwe inzichten zou verwerven en een beter mens zou worden. En dat allemaal door mijn oempa loempa en zijn mooie nummers. Want iedereen weet dat de liedjes van oempa loempa’s vol moraal zitten.

En iedereen zou mij benijden om mijn fantastische oempa loempa. Maar ik zou de enige hebben. En op feestje zou hij uit z’n kooitje mogen om ook andere mensen gelukkig te maken. Een kleine dansende en zingende oempa loempa. Want wie wordt daar nou niet gelukkig van?

Had ik maar een oempa loempa

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

6 comments

  1. Saaaai… stel je voor, geen robbertjes vechten meer met managers en consorten… geen stress, je bedje gespreid… neeeh da’s nix toch!

  2. maar geeft jouw oempa loempa ook licht in dezelfde snelheid als het daglicht? want dat is dus waarom mensen een Philips Wake Up Light nemen.

  3. Ja.. lijkt me ook wel wat. Maar dan moet hij wel wat meer repertoire hebben dan “Oempa loempa doopa dee do”, want anders ben ik bang dat ik hem na een week zijn kleine oempa loempa hersentjes insla. En ook al zijn dat hoofdje en die hersentjes niet zo groot, volgens mij geeft dat evengoed een hoop rommel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit