10 vragen aan…Tofik Dibi

1. Wat betekent het Groene deel van GroenLinks voor jou?
Ik ben in Vlissingen geboren en ik speelde constant in de duinen en plukte geregeld (biologische) aardbeiden van allerlei velden. Als ik in de zomervakantie naar Marokko ging dan had ik na 3 weken al heimwee en het eerste waar ik aan dacht was het spelen en klooien in de natuur. Het Groene deel is voor mij onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse cultuur en draagt ook iets van de Nederlandse geschiedenis in zich. GroenLinks wil dit bewaken met haar bestaan niet alleen voor mij maar voor toekomstige generaties.

2. En het linkse deel?
Links betekent voor mij ander leven niet links laten liggen.

3. Wat mist er in de landelijke politiek dat jij wel kan brengen?
Een echte linkse kutmarokkaan

4. Een patatje oorlog of Risotto?
Risotto doet me denken aan oorlogsvoedsel en een patatje oorlog doet me denken aan oorlog. Ik bedank voor beiden.

5. het beroep politicus ligt steeds vaker onder vuur. Politici zijn regenten, die zich niks aantrekken van het volk. Hoe reageer jij daarop?
Het beroep parlementariër beschouw ik als het hoogste ambt, wanneer dat verantwoordelijk wordt beoefend. Er zullen altijd politici zijn die zich laten verleiden door allerlei machtsbeluste emoties, maar ik kan enkel voor mezelf spreken en ik ga ervoor omdat ik me juist iets aantrek van het ongehoorde deel van het volk. En je moet natuurlijk altijd een beetje een eigengeiler zijn.

6. Hier heb je een reischeque. Waar ga je heen? 
Ik zou direct een ticket boeken naar een van de geheime CIA-gevangenissen.

7. Stel je verhuist naar een ander land. Wat zou je meenemen uit Nederland voor de mensen in het nieuwe land? Het mag een voorwerp zijn maar bijvoorbeeld ook een gedachtengoed. 
Ik zou bij mijn verhuizing naar de Verenigde Staten een lesje staatsrecht meenemen.

8. Vroegâh was alles betâh. Wat mis jij van vroeger? 
De 11 zetels van GroenLinks.

9. GroenLinks in 1 zin…
Onvoorwaardelijk solidair

10. Op welke startpagina opent jouw browser?
Ik heb geen PC dus mijn browser oftewel raam opent elke dag met dezelfde scène. Amsterdam West, onder de armoedegrens, verloederd en vergeten, maar toch altijd zoveel humor en contact. Ik hoop dat het een beetje ludiek is gebleven dit lijstje 🙂

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

4 comments

  1. Ik vond het leuk, tot het laatste antwoord: GEEN PC???? Is deze jongeman wel helemaal van deze tijd? Of is hij bang dat zijn PC wordt geript in zijn buurt? 😛

  2. ik zou pvda stemmen bij gebrek aan beter, maar deze student spreekt mij aan, bijdeze heeft hij al 3 stemmen(ik stem ook voor de ander twee in huis)

  3. Kijk dat willen we horen. Op de universiteit lopen genoeg turkse en marokkaanse jongens rond met hersenen, maar die worden onderbelicht. Ik heb het idee dat deze jongen met humor en wijsheid de Nederlandse politiek wat dichter bij zijn volk kan brengen.
    Zo heb je al 5 stemmen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit