Nova

Nova besteedde afgelopen donderdag (jammergenoeg) tijd en energie aan de aandachttrekkerij van Greet Wilderz. In het programma de advocaat die aangifte heeft gedaan tegen Wilderz, Umar Mirza van WijBlijvenHier, een arabist en de warige hoofdredacteur van Opinio, het speeltje van Roel Pieper. De vraag: mag Geert Wilders roepen dat de Koran verboden moet worden?

Het debat was tenenkrommend slecht. De uitvinder van flubber en in zijn vrije tijd hoofdredacteur van Opinio, bleek een kapotte plaat. Dat het debat over Greetje moest gaan was aan hem niet besteed. Welke vraag hem ook werd voorgelegd, het antwoord was eenduidig: Eshan Jami is in elkaar geslagen. En wat doet de PvdA eraan? Variaties op dat laatste konden ook, als het maar eindigde met “Wat heeft de PvdA eraan gedaan?” Gaap. Hier mag overigens de debatleider ook wat worden verweten. Wie laat zo’n blaaskaak nou de agenda bepalen?

De arabist (die daarmee overigens niet direct Korankenner is) was zo mogelijk nog slechter. Het selectief quoten van stukken van de Koran schetst per definitie een vertekend beeld. Probeer hetzelfde maar eens uit op elk willekeurig andere boek. Daarbij ging de wetenschapper volledig voorbij aan het feit dat het grootste deel van moslims (zoals ook bij Christenen) de koran niet eens heeft gelezen. En als al deels, dan toch zeker niet helemaal. Tel daarbij op dat hij toch enigszins deed voorkomen alsof die selectief gequote stukjes de basis voor het bestaan zijn van grote aantallen mensen en je kunt hem al helemaal niet meer serieus nemen.

Umar Mirza (sympathiek jongen overigens) deed op zich z’n best, maar maakte een fout door de Koran te verdedigen (op zich wel begrijpelijk). Die discussie kom je eigenlijk nooit uit (vraag ook dát maar aan Christenen). En dat is an sich de issue ook niet. De issue is dat Greet een laffe vent is die over de hoofden, ruggen en zielen van anderen heen punten probeert te scoren om daarmee zijn persoonlijke haatagenda te propageren. Of het dan over het verscheuren of verbieden van de Koran gaat of om het uitzetten van mensen die weigeren te assimileren, is eigenlijk niet zo relevant.

Maar goed, je kan dit lezen, maar je kunt ook gewoon kijken naar de uitzending. Doe dat maar even en laat weten wat je vindt.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

27 comments

 1. Ik las net dat de nrc geweigerd heeft die brief van Wilders te plaatsen. Niet om inhoudelijke redenen maar omdat het een slecht geschreven stuk zonder goede onderbouwing is. Wat mij betreft zouden meer media zo moeten reageren. Waarom zou je elk onzinnig geluid een podium moeten geven?

 2. Nova besteedde afgelopen donderdag (jammergenoeg) tijd en energie aan de aandachttrekkerij van Greet Wilderz, doe jij dat niet dan? en hoe jij het doet werkt alleen maar in de hand van waar jij zo op tegen bent, maar goed dat gedeeltje schijn je niet te begrijpen. Kijk nou is goed naar bieslog die doet dat veel slimmer !!!!!!!!!!!!

 3. Ik vind je nogal blonT als je mij vergelijkt met 1. Nova, 2. Bieslog. Gaat het wel helemaal lekker met je.

  En vooral: ben je nog wel goed wijs?

  spacer

  Met alle respect uiteraard! 8) 😛 😀

 4. Ik vergelijk je er niet mee, hallo, zo dom ben ik dan ook weer niet, je bent natuurlijk uniek, maar ik begrijp je aanpak erg slecht, alsof dit iets uithaalt, dat bedoel ik, met alle respect

 5. Je kan Geert van alles betichten maar laf is ie niet, hij steekt zijn nek uit hoe je het ook wend of keert of je dat nou leuk vindt of niet…

 6. en het valt allemaal onder vrijheid van meningsuiting, dus waar maak jij je zo druk om, je maakt je druk dat hij op sentimenten inspeelt, maar JIJ ja JIJ doet precies hetzelfde !!!!

 7. Als we wilders, groenlinks en alle andere politieke partijen even daarbuiten laten, voor je het weet gaat het allemaal om seks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit